Edukacinės programos vaikams ir jaunimui / Šiaulių dailės galerija / 2007

Pranešame smagią žinią. Šiaulių dailės galerija pradeda edukacinių programų ciklą vaikams ir jaunimui Menopolis. Visų pirma, tai netradicinė garsių menininkų ir vaikų kūrybinio bendradarbiavimo erdvė, kurioje profesionalių menininkų ir lektorių vedamos paskaitos ir užsiėmimai formuos savitą vaikų saviraišką, padės jiems naujai atrasti savo kūrybines galias. Programa suteiks galimybę kūrybinėje veikloje sujungti meninius ieškojimus ir technologinius informacinės visuomenės atradimus bei supažindins ir integruos jaunimą į galerijos veiklą. Užsiėmimų metu sieksime, kad galerija taptų sava vaiko bei jaunuolio erdve, formuojančia supratimą apie šiuolaikinį meną bei įdomiausius jo procesus. Užsiėmimai netradicinėje galerijos aplinkoje padės suvokti, kaip kūrybiškai interpretuojamos naujausios technologijos ir tradicijoje slypinčios galimybės įgalina kurti naujas meninio lavinimo metodikas ir meno formas.
Mielai kviečiame Jus dalyvauti Šiaulių dailės galerijoje rengiamuose projekto Menopolis užsiėmimuose vaikams ir jaunimui. Galerijoje Jus pasitiks gidas, kuris papasakos apie tuo metu galerijoje vykstančias parodas. Ekskursija baigsis išradingais praktiniais kūrybiniais užsiėmimais.
Taip pat galerija numato rengti specializuotus teminius užsiėmimus: ekskursija į menininko dirbtuvę / animacijos pradmenys / lipdyta animacija / vasaros motyvai netradiciškai / meno virtuvė / fotografija kitaip / tavo mėgstamiausias daiktas / video menas / grafika kitaip / tekstilės menas / kūno menas / kūno tęsiniai / jaunojo menininko dienoraštis / animacinių filmų peržiūros / trafareto menas – grafiti ir t.t.
2007 m. birželio 4 – 15 dienomis galerijoje pirmą kartą vyks projekto Menopolis kūrybinė vasaros stovyklėlė, kur vaikai kviečiami įdomiai ir netradiciškai praleisti papildomam ugdymui skirtas valandas.

Birželio 4 d., 11 val.

KINO ANIMACIJOS PRADMENYS

Animacijos pradmenys. Vaikai išbandys vieną seniausių animacijos kūrimo būdų – deformuoti kino juostos deformaciją įvairiomis priemonėmis (vad. Tomas Andrijauskas).

Birželio 5 d., 11 val.

EKSKURSIJA Į MENININKO DIRBTUVĘ

Vaikai apsilankys menininko dirbtuvėje, susipažins su jo kūryba, iš arti pamatys kaip gimsta meno kūriniai, išbandys savo kūrybines jėgas (dailininkas Sigitas Prancuitis).

Birželio 6 d., 11 val.

RŪBAS KITAIP

Mėgstamo rūbo dekoravimas trafaretų pagalba ir įvairiomis tekstilės technikomis (vad. Žaneta Jasaitytė).

Birželio 7 d., 11 val.

TAVO MĖGSTAMIAUSIAS DAIKTAS

Keramikos bei stiklo dekoravimas įvairiomis netradicinėmis medžiagomis (vad. Rasa Grebenkovaitė).

Birželio 8 d., 11 val.

MENO VIRTUVĖ

Didelių formatų eksperimentinė tapyba natūraliomis medžiagomis (vad. Ugnius Ratnikas).

Birželio 11 d., 11 val.

LIPDYTA ANIMACIJA

Animacinių herojų lipdymas iš plastilino ir filmo kūrimas stop kadro principu (vad. Viktoras Gundajevas)

Birželio 12 d., 12 val.

VASAROS PLENERAS SU MENININKU

Menininkas Tōnis Laanemaa iš Estijos pristatys anglų firmos Darwent pieštukus ir praves piešimo užsiėmimą.

Birželio 13 d., 11 val.

MENININKO KEPYKLĖLĖ

Eksperimentinis pleneras su menininku dirbant netradicinėmis dailės priemonėmis (vad. Voldemaras Barakauskas)

Birželio 14 d., 11 val.

INDIVIDUALUS DARBAS – BENDRAS REZULTATAS („Skruzdėlyno metodas”)

Kiekvienas vaikas individualiai kurs būsimo bendro darbo fragmentą, kurio galutinį rezultatą bus galima pamatyti tik visiems atlikus savo užduotis ir sujungus dekoruotus lapus. (vad. Edita Zarėkienė)

Birželio 15 d., 11 val.

GRAFIKA KITAIP

Marškinėlių dekoro kūrimas šilkografijos technika (vad. Deimantė Kondrotaitė)

Dėl išsamesnės informacijos ir edukacinių užsiėmimų laiko registruotis iš anksto Šiaulių dailės galerijoje tel. 8 41 521161 arba el. paštu: galerija@splius.lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.