Šalia mirusios motinos gyveno dėl pensijos

Kelis mėnesius kaimynų nematytos keturiasdešimt trejų metų moters ir prieš keletą metų dingusios jos aštuoniasdešimtmetės motinos kūnai rasti šiukšlių pilname kambaryje ant gretimų lovų. Giminaičiams pasidomėjus paaiškėjo, kad duktė apie motinos mirtį neinformavo atitinkamų institucijų ir ne vienerius metus pasisavindavo iš „Sodros” motinai pervedamą pensiją. Tai pirmas toks atvejis Panevėžyje.

Policijai apie Stoties gatvės 3-iajame name rastą irstantį moters kūną buvo pranešta antradienį. Pirminiais duomenimis, išorinių smurto žymių nepastebėta. Įtarta, kad tai buto nuomininkės Reginos V. lavonas. Vakar apie 10 valandą tame pačiame name rastas sudžiūvęs žmogaus skeletas. Spėjama, kad tai galėtų būti aštuoniasdešimt aštuonerių metų O.V. skeletas.

Laužė duris laužtuvu

Vakar PB korespondentams nuvykus į įvykio vietą, lauke dar tvyrojo salsvas lavono kvapas. Ryškiai geltona spalva nudažyto ir jau bebaigiančio griūti namo durys buvo policijos užantspauduotos. Kita namo dalis, nors ir ką tik suremontuota, atrodė negyvenama.

Kaimynystėje gyvenantis ponas Juozas – liudininkas kraupaus įvykio. Vyriškis pasakojo:

„Antradienio popietę pas mane užėjo žmogus ir paprašė laužtuvo. Jis pasisakė esantis agentūros, kuriai senutė ar jos duktė buvo, neva, perrašiusi ar dovanojusi butą, darbuotojas. Atėjęs apžiūrėti buto ir radęs užrakintas duris bei užtamsintus, iš vidaus užkaltus langus, sunerimo. Nerimą dar padidino tvyrantis kvapas. Išlaužę duris patekom į baisų šiukšlyną. Ant lovos pamatėme apirusį Reginos lavoną. Skubiai apie radinį pranešėm policijai”.

Pasak pono Juozo, jau kuris laikas nesimatė vaikščiojančios kaimynės. „Gal nuo vasario mėnesio”, – patikslino. Pasak kraupaus radinio liudininko, kaimynė buvo labai keista, vengdavo bendrauti, šalindavosi kaimynų, todėl niekas jos ir nepasigedo.

Po drabužių krūva – senutės skeletas

Kaimynas Juozas skambindamas policininkus perspėjo, kad mirusi Regina gyveno su motina, kurios taip pat senokai nesimatė, tačiau policija nevažiavo, be to, atidžiau apžiūrėti kambarį trukdė visokiomis šiukšlėmis užgriozdintas butas. „Išvežė du didžiulius konteinerius įvairiausių skudurų, kitokių šiukšlių, – teigė vyriškis. – Kai kambarys buvo iškuoptas, tuomet ant lovos, po krūva drabužių, rastas senutės skeletas. Kaip ji gyveno šalia mirusios motinos, protu suvokti neįmanoma, – stebėjosi jis.”

Ėmė motinos pensiją

Pasak kaimyno, sužinoję apie Reginos mirtį giminaičiai susirūpino, kur dingo jos motina. Pasidomėję „Sodroje” sužinojo, kad ir šį mėnesį į senutės sąskaitą buvo pervesta pensija. Pasak kaimyno Juozo, senutės giminaičiai vienu balsu tvirtino, jog duktė greičiausiai bus nužudžiusi motiną, o pensiją taupiusi butui pirkti.

Miesto Vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas abiejų moterų mirties priežasčiai nustatyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.