Berniuką ir jo tėvą nužudęs vyras kalės iki gyvos galvos

Šiandien Lietuvos apeliacinis teismas patenkino prokuroro skundą ir paskyrė berniuką ir jo tėvą nužudžiusiam Vitalijui Gruzincevui (gim. 1976 m.) laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos, ją atliekant kalėjime.

Teismo kolegija konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas V. Gruzincevui už tokio sunkaus nusikaltimo padarymą paskyrė aiškiai per švelnią bausmę. Skirdamas griežčiausią bausmę, Lietuvos apeliacinis teismas atsižvelgė į nuteistojo asmenybę ir nusikaltimo pobūdį. Nuteistasis darydamas šį nusikaltimą pasižymėjo ypatingu žiaurumu, abejingumu žmogiškosioms vertybėms. V. Gruzincevas yra pavojingas visuomenei, o jo elgesys ateityje neprognozuojamas.

Šioje byloje už nusikaltimo slėpimą taip pat buvo nuteistas ir Andrejus Fedotovas (gim. 1983 m.), jam teismas skyrė 40 parų areštą. Jis nuo bausmės atlikimo buvo atleistas, kadangi ikiteisminio tyrimo metu buvo suimtas.

Nusikaltimai buvo padaryti beveik prieš penkerius metus vasarą Zarasų rajone. Nuteistasis V. Gruzincevas berniuką įtarė dėl jo daiktų vagystės, todėl žiauriai kankindamas grasino nužudyti, stipriai mušė, o vėliau nužudė ir paslėpė kūną. Berniuko tėvas įtarė V. Gruzincevą dėl sūnaus dingimo ir jam dėl to priekaištavo. Todėl V. Gruzincevas, siekdamas nuslėpti berniuko žmogžudystę, sumušė berniuko tėvą ir sudegino jį gyvą lauko virtuvėje.

Berniuko palaikai buvo surasti tik po kelių metų, o pats V. Gruzincevas sulaikytas kitoje šalyje užpernai.

Prokuroras apeliaciniame skunde prašė skirti V. Gruzincevui laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę, atliekant ją kalėjime. Nuteistojo V. Gruzincevo gynėja apeliaciniame skunde prašė jį išteisinti dėl grasinimo nužudyti, smūgių sudavimo ir žiauraus elgesio bei skirti jam švelnesnę bausmę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Berniuką ir jo tėvą nužudęs vyras kalės iki gyvos galvos"

  1. Jolka

    👿 Ir jį dar į kalėjimą? Blt atiduot jį nužudytujų giminių teismui, o ne į kalėjimą šert visų mūsų sąskaita… Linčo teismą jam ir ne kitaip…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.