Lietuvos kultūros akcija

Gegužės 17-20 d. Kaliningrade vykusios Lietuvos dienos sulaukė rekordinio lankytojų antplūdžio.

Lankytojus pritraukė daugybę Europos šalių apkeliavusi lietuvių paroda „Juvelyrika lagamine”. Kolekcija atskleidžia šiuolaikinės lietuvių juvelyrikos pasiekimus, tradicijas bei konceptualias šiuolaikinės juvelyrikos tendencijas. „Keliaujančią kolekciją” sudaro 27 lietuvių juvelyrų 127 kūriniai iš gintaro, sidabro, aukso, porceliano bei netradicinių medžiagų. Visa ši kolekcija telpa į vieną lagaminą, kuris yra tapęs neatskiriamu ilgų kelionių simboliu.

Kaliningrado jaunimas šėlo grupės „Biplan” koncerte. Merginos gyrėsi mokančios dainuoti grupės dainas lietuviškai, rungėsi dėl savo dievaičių dėmesio. Centriniame poilsio parke koncertavo folkloriniai ansambliai „Ratelinis” ir „Sūduviai”, pasirodė Klaipėdos pilies teatro mimai, G. Laurinavičiaus mušamųjų grupė, jaunimo muzikos grupės „Inculto”, „Bitės”, „G&G Sindikatas”.

Žiūrovus į sales traukė kino mėgėjų ir specialistų puikiai įvertintas A. Matelio filmas „Prieš parskrendant į Žemę”. Teatro mėgėjai džiaugsmingai sutiko Oskaro Koršunovo teatro spektaklį „Meistras ir Margarita”.

Buvo eksponuojama Klaipėdos universiteto Menų fakulteto dėstytojų tapybos paroda. Klaipėdiečių darbai Kaliningrado kolegų buvo įvertinti kaip labai profesionalūs ir meniški. Neliko nepastebėta ir tapybos paroda „Petro Galdiko peizažai” bei Lietuvos UNESCO saugomų objektų fotoparoda.

Kaip buvo planuota, du dideli koncertai įvyko Kaliningrado srities filharmonijoje. Uostamiesčio kolektyvas „Camerata Klaipėda” (vad. Vilhelmas Čepinskis) pasirodė su Vilniaus filharmonijos soliste Asmik Gregorian, taip pat koncertavo Vilniaus muzikinė trupė „Nepaklusnieji” (vad. Ramunė Kudzmanaitė ir Rokas Zubovas).

Lietuvos kultūros viceministras Gintaras Sodeika ir Kaliningrado srities kultūros ministras Michailas Andrejevas pasirašė naują abiejų šalių kultūrinio bendradarbiavimo protokolą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.