Žaismingi ir praktiški suoliukai kojoms

Taip malonu po ilgos ir varginančios dienos pasiimti puodelį kavos ar arbatos ir įsisupti minkštame fotelyje, deja, jis nepritaikytas, kad galėtum ištiesti kojas. Ant stalo kelti kojas taip pat nepriimta, taigi reikalingas tinkamas sąlygas pailsėti sudarantis mažas baldelis – suolelis kojoms, dar kitaip dažnai vadinamas tiesiog pufu. Atrodo, toks mažas ir nereikšmingas baldas – vis dėlto labai malonu, patogu ir žaisminga.

Fotelio ir sofos „padėjėjas”

Kai norima sukomplektuoti jaukią karalystę besiilsinčiam žmogui, reikia pagalvoti apie kiekvieną smulkmeną. Pufas tikrai pravers – nedidelis, minkštas ir prireikus lengvai nustumiamas į kampą, jis puikus ne tik fotelio, bet ir sofos „padėjėjas” ar net atskiras miegamojo atributas. Šis baldas ne būtinai turi būti mažas. Tai gali būti didelis ir patogus suolelis ne tik vienai porai kojų. Įvairios ir šio baldo formos bei taikymo galimybės.

Praktiška puošmena

Iš senesnių laikų pufu vadinamas baldas atmintyje iškyla kaip nedidelė žema minkšta taburetė su ratukais. Šis baldas atliko ir kitą funkciją – baldo viduje esančioje ertmėje buvo įprasta dėti ir kaupti visokius mažmožius.

Dabar ši funkcija retokai taikoma šiam baldui. Dažniausia tai poilsiui skirta interjero detalė. Tačiau tai gali būti ir puošmena. Norint pagyvinti kambarį reikia rinktis neįprastesnės formos, ryškesnės spalvos suoliukus kojoms. Jei suoliukas aptrauktas dryžuota ar languota medžiaga, šis nedidelis, bet žaismingas akcentas suteiks kambariui savito žavesio.

Daugiafunkcis?

Ar kada susimąstėte apie tokį „daugiafunkcį” baldą, kuris kartu būtų stalas, pufas ir čiužiny? Sakysite, negali būti? Gali, tokių ir panašių vietą kambaryje taupančių baldų variantų galima rasti ir Lietuvos baldų parduotuvėse. Ir kaina tokio praktiško daikto labai „nesikandžioja” – gali svyruoti nuo 400 iki 500 litų. Toks baldas – tai tvarkingai susilankstantis čiužinys iki beveik standartinio pufo dydžio su ant viršaus uždedamu mediniu stalviršiu. Tokį baldą nesunku taikyti tiek svetainėje, tiek miegamajame įvairioms reikmėms.

Nuo kuklaus iki prabangaus

Parduotuvėse siūlomas suoliukų kojoms pasirinkimas tikrai nemenkas: galima rasti nuo klasikinio ir prabangaus odinio iki paprasto bei kuklaus medinio suoliuko. Formų ir spalvų paletė įvairi ir žaisminga.

Kartais suoliukai parduodami tik kartu su krėslais ar foteliais, juos vienija bendras stilius. Tai puiki išeitis tiems, kas taupo laiką ir pinigus. Tai dažnai būdinga mediniams foteliams ar specialiems minkštųjų baldų komplektams.

Kainų įvairovė

Suoliukų kojoms kainos svyruoja, nelygu dydis ir medžiagos, iš kurių gaminamas baldas. Prabangūs odiniai suoliukai kojoms gali kainuoti nuo 1500 litų ir daugiau, o klasikinio stiliaus ir kiek paprastesni – nuo 1200 litų. Mediniai ir iš kitų medžiagų gaminami, bet kiek neįprastesni suoliukų modeliai gali kainuoti apie 400-500 litų. Patys pigiausi – tradiciniai, nedideli pufai, juos galima įsigyti už palyginti nedidelę 100-300 litų kainą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Žaismingi ir praktiški suoliukai kojoms"

  1. Ramunė

    Tikrai labai gerai suoliukai kojoms. Kaip ir rašoma straipsnyje tai gali būti ir praktiška puošmena ir daugiafunkcinis baldas. 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.