C.Ancelotti: „Nugalėti buvo mūsų likimas”

Naujųjų Čempionų lygos taurės savininkų „Milan” klubo vyriausiasis treneris Carlo Ancelotti po finalo prieš „Liverpool” teigė, kad laimėti turnyrą buvo jo komandos „likimas”.

„Milan” prieš du metus atrodė galingiau už „Liverpool”, bet patyrė nesėkmę po baudinių serijos, o šį kartą po dviejų Filippo Inzaghi įvarčių nugalėjo nepaisant ne tokio įspūdingo pasirodymo.

Tai pripažino ir nugalėtojų strategas C.Ancelotti: „Be abejo, prieš du metus mūsų futbolo kokybė buvo geresnė, bet toks jau futbolas. Varžovai žaidė kietai ir labai spaudė, tad žaisti buvo sunku. Šis trofėjus mums yra tarsi likimas prisimenant tai, kas atsitiko Stambule ir šį sezoną. Pergalės nusipelnėme turbūt labiau ne dėl to, ką nuveikėme šiandien, o dėl to, ką nuveikėme tam, kad čia patektume.”

„Milan” prieš sezoną dėl korupcijos skandalo Italijoje netgi buvo išmestas iš Čempionų lygos, bet likus vos porai savaičių iki atrankos varžybų starto po apeliacijos buvo sugrąžintas. C.Ancelotti pripažino, kad sezono pradžioje galėjo ir netekti darbo.

„Didžiausias džiaugsmas yra laimėti Čempionų lygą sezoną, kuris galėjo man čia būti paskutinis. Iki lapkričio reikalai klostėsi prastai, bet sugebėjome atsitiesti. Su šiuo klubu sieju ypatingus jausmus, ir tik čia galėjau pasiekti tiek daug per penkerius metus. Sunkiais momentais klubas, treneriai ir žaidėjai visada dirbo išvien”, – teigė treneris.

„Lemiamas posūkis buvo per žiemos pertrauką vykusi treniruočių stovykla Maltoje. Ilgą laiką turėjome verstis be tokių žaidėjų kaip Pippo Inzaghi, Kakha Kaladze, Paolo Maldini, Serginho ir Alessandro Nesta. Šis turnyras mums ypatingas, ir jį laimėti buvo geriausia proga šį sezoną iškovoti kokį nors prizą”, – kalbėjo C.Ancelotti.

„Milan” pradėjo Italijos čempionato sezoną su aštuonių taškų deficitu, bet sezono pabaigoje įsibėgėjo ir užėmė vietą pirmajame ketverte. Tuo tarpu Čempionų lygos finale didvyriu gana netikėtai tapo Filippo Inzaghi, kuris savo tikslių smūgiųturnyre sąskaitą padidino iki 42 įvarčių per 69 rungtynes.

„Stambule Inzaghi net nebuvo ant atssarginių suolo, nes jis buvo traumuotas. Manau, kad šiandien jis taip pat nebuvo šimtu procentų pasirengęs, bet jis jaučia ir yra patyręs tokioms rungtynėms labiau nei kas kitas. Nebesugebėjau suskaičiuoti, kiek kartų prieš rungtynes jis ėjo į tualetą!”, – šmaikštavo „Milan” strategas.

Tiesa, pirmasis puolėjo įvartis buvo labiau fortūnos nusišypsojimas, nes kamuolys po Andrea Pirlo baudos smūgio atšoko nuo futbolininko rikošetu, o antrąjį F.Inzaghi pelnė išbėgęs vienas prieš vieną, tačiau C.Ancelotti tikino, kad tai nėra vien sėkmės reikalas.

„Liverpulio klubas daug neatakuoja ir stengiasi pasinaudoti standartinėmis situacijomis. Kai aikštėje pasirodė Peteris Crouchas, jie pradėjo žaisti tolimais perdavimais, bet F.Inzaghi įvartis atvėrė žaidimą. F.Inzaghi įmušė daug įvarčių, kurie gali būti laikomi pasisekusiais, tačiau tiesa yra ta, kad jis prie jų kaip nors prisideda pats. Jo pašėlęs nusiteikimas, pozicijos jausmas ir įvarčių uoslė padeda jam atsidurti tinkamoje vietoje”, – teigė C.Ancelotti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.