Sunkiaatlečių turnyrą laimėjo klaipėdiečiai

Klaipėdoje buvo surengtas trečiasis tradicinis tarptautinis sunkiosios atletikos turnyras „Klaipėda-2007”, kuriame kovojo jaunučiai, jauniai ir jaunimas. Ant pakylos kovojo 10 komandų iš šešių valstybių.

Atkaklią komandų kovą pirmą kartą laimėjo klaipėdiečiai – 1538 taškai. 1510 tšk. surinko antrąją vietą užėmusi Lenkijos Sedlicės ekipa. Svečiai iš Latvijos Ventspilio sunkiaatlečiai uždirbo 1474 tšk. Ketvirti buvo baltarusiai Gardino stipruoliai – 1132 tšk. Penktieji – Telšių atstovai – 1073 tšk. Šeštąją vietą užėmė Estijos sportininkai – 977 tšk.

Tik dešimti, paskutiniai, liko praėjusių metų taurės laimėtojai lenkų Čekanovo sunkiaatlečiai – 473 tšk.

Jaunių iki 16 metų grupėje geriausiai pasirodė baltarusis Viktoras Gobotenka – 310 taškų. Antrasis buvo klaipėdietis Vitalijus Sudnikas, trečiasis – Justinas Juzas iš Telšių. Jie pagal Sinklerio lentelę surinko po 290 taškų.

Tarp jaunių iki 18 metų pirmavo latviai. Klaipėdietis Tautvydas Lukauskas užėmė trečiąją vietą.

Jaunuolių iki 20 metų varžybose geriausiai pasirodė latvis Vitalijus Kovtunas – 378 tšk. Klaipėdietis Karolis Jūraitis buvo antrasis – 256. Trečiuoju prizininku tapo baltarusis Viktoras Čiževskis – 350.

Merginų grupėje nugalėjo lenkė Joana Gryčko – 187 taškai. Tik tašku atsiliko antrąją vietą užėmusi praėjusių metų Europos jaunimo vicečempionė Jekaterina Zerkaliova iš Latvijos. Trečiojoje vietoje buvo klaipėdietė Aleksandra Stepanova – 172 tšk.

Kaip sakė turnyro organizatorius Bronislavas Vyšniauskas, šios varžybos yra ne tik gera proga sportininkams išmėginti jėgas, bet ir galimybė susitikti treneriams. Jie po varžybų turi laiko pašnekėti apie savo sporto šaką.

Klaipėdos komandos treneriai stebėjo savo auklėtinius, kurie galės ginti Lietuvos rinktinės garbę Europos jaunių čempionate, vyksiančiame rugpjūčio mėnesį Italijoje.

Anot B.Vyšniausko, Lietuvoje dar nebuvo tiek daug pajėgių šio amžiaus sportininkų, kurie pretenduoja į šalies rinktinę. Senojo žemyno varžybose šaliai gali atstovauti 8 sportininkai, o į rinktinę nori patekti net 28. Kas vertas vilkėti Lietuvos rinktinės sportinukus, parodys Lietuvos jaunių žaidynių sunkiosios atletikos varžybos, kurios bus surengtos birželio 1 ir 2 dienomis Klaipėdoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.