Demonstruodami jėgą į Persijos įlanką įplaukė devyni JAV karo laivai

Į Persijos įlanką trečiadienį įplaukė devyni JAV kariniai laivai su 17 tūkst. karių, prie Irano pakrantės demonstruodami savo jėgą, tuo tarpu karinio jūrų laivyno pareigūnai teigia, kad tai yra didžiausias laivų susibūrimas dienos metu nuo pat Irako karo pradžios 2003 metais.
JAV karinio jūrų laivyno pareigūnai nurodė, kad Iranas nebuvo informuotas apie planus Hormuzo sąsiauryje – siaurame kanale tarptautiniuose vandenyse prie Irano pakrantės ir svarbioje naftos plukdymo arterijoje – dislokuoti šiuos laivus, tarp kurių yra du lėktuvnešiai.

Grupei vadovaujantis kontradmirolas Kevinas Quinnas (Kevinas Kvinas) teigė, kad laivai dalyvaus pratybose, kurios yra seniai planuotų pastangų užtikrinti šio regiono sąjungininkes, kad JAV yra įsipareigojusios palaikyti saugumą Persijos įlankoje, dalis.

„Visada yra grėsmė, kad kuri nors valstybė ar grupuotė nuspręs uždaryti vieną iš tarptautinių sąsiaurių, iš kurių didžiausias yra Hormuzo sąsiauris”, – sakė jis žurnalistams lėktuvnešyje „USS John C. Stennis”.

„Šis kartas ypatingas tuo, kad dalyvauja dvi smogimo grupės. Visi mus matys, nes tai vyksta dienos metu”, – pažymėjo jis.

Dauguma JAV laivų sąsiauriu praplaukia naktį, kad nepatrauktų dėmesio, ir retai juda tokiu dideliu skaičiumi.

Karinio jūrų laivyno pareigūnai teigė, kad sprendimas pasiųsti antrąjį lėktuvnešį buvo priimtas paskutinę minutę. Tokio sprendimo priežasčių jie nenurodė.

Grupė laivų su maždaug 140 orlaivių, turinčių dalyvauti dvi savaites truksiančiose pratybose, į Persijos įlanką įplaukė maždaug 3 val. 55 min. Grinvičo (6 val. 55 min. Lietuvos) laiku.

Tarp Jungtinių Valstijų, Irano ir Irako tvyranti įtampa kelia būgštavimų dėl galimos karinės konfrontacijos, kuri pakenktų Persijos įlankos šalių ekonomikai ir svarbiam naftos eksportui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Demonstruodami jėgą į Persijos įlanką įplaukė devyni JAV karo laivai"

  1. sPORTININKAS

    RAUMENYS GERAI NET LABAI. BET VISA SIA JEGA TURETU VALDYTI P R O T A S . o SU PRPTU SIOJE SITUACIJOJE GALI ISKILTI PROBLEMU…nEMALONU LYGINTI , BET KAUBOJUS PASKUTINIU METU SAVO VEIKSMAIS PRIMENA VIENA AUSTRIJOS – VOKIETIJOS pILIETI GEDINGAI UZBAIGUSI SAVO ISSKIRTINE PASKIRTI SIOJE ASARU PAKALNEJE – HAI -…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.