Kongrija – gardi žuvis iš pietinių vandenų

Kongrija (Genypterus blacodes) – giliavandenė (dažniausiai pagaunama apie pusės kilometro gylyje) žuvis, kuri veisiasi Pietų pusrutulyje: Pietų Australijos, Naujosios Zelandijos, Čilės ir Brazilijos pakrantėse. Ši žuvis gyvena ten, kur minkšto smėlio ar purvo dugnas, nes mėgsta jame raustis. Savo ilgu aptakiu kūnu kiek panaši į ungurį, tik yra rožinės bei oranžinės spalvos su rudomis dėmelėmis. Ji užauga net iki 25 kilogramų ir pusantro metro ilgio. Žuvis labai gardi, be kaulų. Kongrija priskiriama prie riebiųjų žuvų, jos mėsa balta, turtinga polinesočiųjų riebalų rūgščių omega-3 ir omega-6, kurių žmogaus organizmas tiesiog privalo gauti su maistu. Kongrijos filė labai skani kepta, gruzdinta, rūkyta ar virta garuose.

Kongrija su citrina ir pomidorais

2 kongrijos filė gabaliukai,

1 citrinos sultys,

sutrinta česnako skiltelė,

druskos, pipirų,

keli nedideli pomidorai,

aliejaus,

krapų ryšelis,

citrinos griežinėlių.

Žuvies filė įtrinkite česnaku, pašlakstykite citrinos sultimis, pagal skonį apibarstykite druska, pipirais. Filė ir pomidorus sudėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Po 5-6 minučių filė gabaliukus apverskite ir kepkite, kol gražiai apskrus. Pomidorai taip pat bus iškepę – karšti, odelė susiraukšlėjusi. Patiekite su krapais ir citrinos griežinėliais.

Kongrija su žolelėmis

2 kongrijos filė gabaliukai,

druskos, pipirų,

miltų,

aliejaus,

4 pomidorai,

4 alyvuogės be kauliukų,

skiltelė česnako,

raudonėlio,

žaliųjų pipirų grūdelių,

čiobrelių,

kaparėlių.

Žuvies filė apvoliokite aliejuje bei miltuose ir sudėkite į kepimo skardą. Pomidorus ir alyvuoges smulkiai supjaustykite, česnaką sukapokite, sumaišykite su pjaustytomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ir sudėkite ant kongrijos filė. Uždenkite folija ir kepkite 15 minučių, po to foliją nuimkite ir kepkite dar 5 minutes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.