JAV prezidentas laimėjo mūšį dėl karinių veiksmų Irake finansavimo

JAV prezidentas George’as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) laimėjo mūšį dėl beveik 100 mlrd. dolerių (256 mlrd. litų) kariniams veiksmams Irake finansuoti – demokratų lyderiai Kongrese antradienį kuriam laikui nutraukė pastangas išvesti JAV pajėgas iš Irako, bet žadėjo liepos mėnesį vėl to siekti.

Pranešama, kad vietoje JAV pajėgų išvedimo grafiko nustatymo demokratų dominuojamas Kongresas ir Baltieji rūmai pirmą karą susitarė įtraukti sąlygas, kuriomis Bagdadas spaudžiamas daryti didesnę pažangą slopinant smurtą.

Jei tos pažangos nebus, Bagdadas gali prarasti maždaug 1,3 mlrd. dolerių, kuriuos JAV skiria kaip pagalbą šaliai atstatyti. Tačiau G.W.Bushas dar gali atsisakyti šios sąlygos.

Kongresas nori iki šios savaitės pabaigos suteikti tuos 100 milijardų karams Irake ir Afganistane finansuoti iki šių biudžetinių metų pabaigos rugsėjo 30-ąją..

Atstovų Rūmų pirmininkė, Kalifornijai atstovaujanti demokratė Nancy Pelosi (Nensi Pelosi) sakė, kad „tikriausiai nebalsuos už tai, kas neturi (išvedimo) grafiko”.

Tačiau šiai priemonei per šią savaitę planuojamą balsavimą tikriausiai pritars pakankamai respublikonų ir kai kurie demokratai.

Atstovų Rūmų Lėšų skirstymo komiteto pirmininkas Davidas Obey (Deividas Oubis) iš Viskonsino sakė, kad demokratai kovą dėl karių išvedimo susies su kitu įstatymo projektu.

Pasak jo, „praktinis rezultatas … bus tas, kad debatai dėl Irako karo” bus perkelti į 2008 finansinių metų įstatymo projektus dėl išlaidų, kurie Kongrese bus pradėti svarstyti liepos mėnesį.

Irake karas jau pareikalavo 3 426 JAV karių gyvybių, o dar daugiau kaip 34 tūkst. karių buvo sužeisti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.