Patanatomas užrašė gyvo žmogaus diagnozę

Panevėžietis teismo medicinos ekspertas iš pasakojimų nustatė, kad anapilin išėjęs policininkas sirgo depresine neuroze

Prieš savaitę pasikorusį Panevėžio rajono policininką Gintarą Bareiką į mirtį pastūmėjo depresinė neurozė. Taip skamba teismo medicinos eksperto Rimanto Arlicko įrašas pareigūno mirties pažymoje.

Ekspertas prisipažino, kad „diagnozę”, dėl kurios nusižudžiusysis galės būti laidojamas su bažnytinėmis apeigomis, užrašė remdamasis tik jo artimųjų teiginiais.

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Sveikatos priežiūros tarnybos viršininko pavaduotojas Kęstutis Petrauskas mano, kad taip neatsakingai pasielgęs patanatomas ne tik parodė esąs nekompetentingas, bet ir apšmeižė mirusįjį.

Medikų išvadų neturėjo

R.Arlicko pasirašytoje pažymoje, kurią G.Bareikos artimieji pateikė seniūnijos darbuotojams ir Panevėžio dvasininkams, nurodyta, kad jo mirties priežastis – uždusimas kilpoje. Kaip kitą svarbią, bet tiesiogiai su mirtimi nesusijusią priežastį ekspertas nurodė depresinę neurozę. R.Arlickas prisipažino neturėjęs jokių medikų pažymų, kad mirusysis būtų sirgęs minėta liga, ir rėmėsi tik artimųjų teiginiais.

Paklaustas, ar jų išties pakanka, ilgametę teismo medicinos eksperto patirtį turintis R.Arlickas atsakė klausimais: „Kodėl nepatikėjus žmonėmis, jeigu jie taip sako? Kodėl artimieji turėtų meluoti?” Ekspertas įrodinėjo esant logiška, kad normalios psichinės būsenos žmonės nesirenka mirties.

Patanatomas tikino per savo darbo praktiką turėjęs atvejų, kai vien iš mirusiojo artimųjų sužinodavęs, kad jo tiriamas žmogus sirgo epilepsija, ir tai patvirtindavęs savo parašu. Anot R.Arlicko, norint nustatyti, kad mirusiojo smegenys pažeistos epilepsijos, reikėtų itin sudėtingų tyrimų, kurių Panevėžyje atlikti neįmanoma.

Apšmeižė mirusįjį

Teismo medicinos instituto Panevėžio skyriaus vadovas Rimantas Krivickas teigė, kad nustatyti diagnozę remiantis vien mirusiojo artimųjų teiginiais yra didžiausias absurdas.

„Koks patanatomas turi teisę mirusiajam rašyti gyvo žmogaus diagnozę! Taip pasielgęs jis apšmeižė mirusįjį!” – iš LŽ išgirdęs apie R.Arlicko prisipažinimą baisėjosi VRM Sveikatos priežiūros tarnybos viršininko pavaduotojas gydytojas Kęstutis Petrauskas. Jo teigimu, teismo medicinos ekspertas pažymą apie mirtį gali išduoti remdamasis tik mediciniais dokumentais.

Nustebino policininkus

Teiginys, kad nusižudęs kolega galėjo sirgti depresine neuroze, itin nustebino Panevėžio rajono policijos komisariato darbuotojus. „Buvo sveikas, linksmas, stiprus vyras. Paieškoti tokių sveikų žmonių reikia”, – teigė gerai mirusįjį pažinojęs Organizacinio poskyrio viršininkas Vidas Čemolonskis.

Komisariato vadovas Sergejus Smirnovas taip pat pabrėžė, kad dar šiais metais Vilniuje buvo itin kruopščiai patikrinta velionio sveikata, jokių sutrikimų nerasta.

Mirusiojo brolis Dalius Bareika vakar taip pat paneigė velionį turėjus psichikos problemų. Su kitais G.Bareikos artimaisiais LŽ susisiekti nepavyko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.