Vien baudomis statybų tvarkos pažeidėjai neatsipirks

Lietuvoje nesiliaujant savavališkoms statyboms, aplinkos ministras patvirtino naują statybų techninį reglamentą ir sugriežtino atsakomybę už tokius veiksmus.

LTV „Panorama” pateikia pavyzdį, kai Vilniaus senamiestyje be leidimo namą rekonstruojančiam architektui pagal šį reglamentą reikės sumokėti ne tik baudą, bet per pora mėnesių nugriauti ir tai, ką jau pastatė.

Vilniaus senamiestyje esančios Subačiaus gatvės name butą nusipirkęs architektas pradėjo remontuoti būstą. Tam, pasak statybos specialistų, jokio leidimo nereikia.

Tačiau remontuojant buvo išbetonuota palėpės perdanga, išgriautos visos pertvaros, uždėtos konstrukcijos luboms įrengti, o svarbiausia – išmūrytos ir pakeltos kapitalinės sienos.

Tokie darbai, pasak specialistų, vadinami rekonstrukcija, kuriai atlikti reikalingas leidimas. Todėl statybų priežiūros pareigūnai rekonstrukcijos darbus sustabdė ir surašė administracinės teisės pažeidimų protokolą.

Tačiau nuo šiol už nelegalias statybas vien baudomis pažeidėjai neatsipirks. Gegužės pradžioje aplinkos ministras Arūnas Kundrotas patvirtino naują statybos techninį reglamentą dėl savavališkų statybų šalinimo.

Anot jo, tai, kas nelegaliai pastatyta, turi būti ir nugriauta. Jei pats žmogus per nurodytą terminą to nepadarys, per teismus gavus leidimą, tai atliks patys apskričių statybos valstybinės priežiūros departamentai.

Pasak A. Kundroto, taip siekiama, kad žmogus, neturėdamas dokumentacijos, net negalvotų apie nelegalias statybas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.