Ieškomasis sulaikytas su padirbtais dokumentais

Gausios pareigūnų pajėgos prie Joniškio sulaikė ketverius metus nuo teisėsaugininkų besislapsčiusį vaikiną. Jo bendrai, uostamiestyje nuteisti už vagystę ir neteisėtą laisvės atėmimą, jau atliko bausmes.

Klaipėdos VPK Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos pareigūnai, bendradarbiaudami su Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” darbuotojais, Joniškio prieigose sulaikė automobilį „Volkswagen Golf”, kurį vairavo mažeikiškis Aurelijus Perminas (gim. 1983 m.).

Kratos metu mašinoje rasti suklastoti dokumentai – Lietuvos Respublikos asmens tapatybės kortelė ir vairuotojo pažymėjimas, išduoti R. K. (gim. 1983 m.) vardu su A. Permino nuotrauka. Rastas ir LR piliečio pasas, išduotas D. N. (gim. 1982 m.) vardu su A. Permino nuotrauka.

2003-iųjų rugsėjį buvo paskelbta respublikinė A. Permino paieška. Ieškomasis įtariamas neteisėtu laisvės atėmimu ir vagyste. Įtariama, jog jo suorganizuotos grupės nariai teismo nuosprendį išklausė 2005-ųjų sausį, o A. Perminas spėjo pasislėpti užsienyje.

Dėl verslininko Sauliaus J. prievartinio įkalinimo Jonavos rajono gyventojas Simonas Bielskis (gim. 1984 m.) už grotų pasiųstas trejiems, Darius Didžiulis (gim. 1979 m.) – dvejiems metams. Kiti du nusikaltimo vykdytojai – Tomas Peleckis (gim. 1979 m.) bei Romualdas Mituzas (gim. 1979 m.) – atsipirko lygtinėmis bausmėmis.

2002 metais klaipėdietis Saulius J. savo pažįstamam A. Perminui paskolino 4 tūkstančius JAV dolerių. Skolininkas 2003 m. liepos 31-ąją paskambino verslininkui ir pakvietė jį atvažiuoti prie Klaipėdos apygardos teismo, kur neva žadėjo atiduoti skolą.

Vyriškiui atvykus A. Perminas su savo draugu pasiūlė kreditoriui nuvažiuoti į užmiestį, kur neva esą pinigai. Kalotėje verslininkas buvo sumuštas ir nuvežtas į vieną Mažeikių rajone esantį viešbutį.

Čia S. Bielskis, pagrasinęs vyriškiui, verslininką saugojo keletą dienų. Po to, pasikeisdami su T. Peleckiu, vyrai vežiojo klaipėdietį iš vieno Žemaitijos viešbučio į kitą. Buvo apsistoję Plateliuose, Mažeikiuose, Naujosios Akmenės rajone, Šiauliuose, kol 2003-iųjų rugsėjo 2-ąją buvo sulaikyti viename iš Mažeikių viešbučių.

Kol klaipėdietis buvo įkalintas, S. Bielskis, D. Didžiulis bei R. Mituzas spėjo apvogti Klaipėdoje nuomotą Sauliaus J. butą ir išnešti 26 tūkst. litų vertės daiktų. Vienus daiktus jie užstatė lombarde, kitus pardavė, o gautus pinigus naudojo atsiskaitydami už viešbučius. Dalis neparduotų daiktų buvo rasta per kratas.

Įtariama, jog A. Perminas kartu su bendrininku dalyvavo pagrobiant Sauliaus J. automobilį BMW-520. Žala – 58 810 litų.

Dabar Klaipėdos miesto apylinkės teismo nutartimi A. Perminui paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėnesiams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.