„Žalgiris” žengė į Baltijos lygos ketvirtfinalį

Antradienį Vilniuje „Žalgiris” Baltijos futbolo lygos C grupės rungtynėse 2-1 įveikė Talino „Levadia” futbolininkus ir žengė į turnyro ketvirtfinalį, kuriame susitiks su „Kauno” futbolininkais.

Vilniaus „Žalgirio” stadionas

Vilniaus „Žalgiris” 2 – 1 Talino „Levadia”

44` [1 – 0] Edvinas Lukoševičius

61` [1 – 1] Indrek Zelinski

85` [2 – 1] Nikolaj Misiuk

„Žalgiris”: Rapalis; Lukoševičius, Ngaponou, I.Steško, M.Choruži (45` Dubyna); Morinas, Poderis, Ostap, A.Steško (45` Veikutis), Vilėniškis; Mižigurskis (67` Misiuk)

„Levadia”: Kotenko; Kalimullin, Čepauskas, Lemsalu, Malov; Vassiljev, Dmitrijev (69` Smirnov), Nahk, Kink; Leitan (90` Teniste), Zelinski (74` Purje)

„Žalgirio”, kurio gretose dėl diskvalifikacijos žaisti negalėjo atakuojantis saugas Julianas Bursucas bei traumuotas Ernestas Šetkus, vyriausiasis treneris į aikštę nusprendė leisti tik vieną puolėją – Valerijų Mižigurskį, taip pasirinkdamas penkių saugų liniją.

Abi komandos labai vangiai pradėjo rungtynes ir pirmoji proga įvarčiui buvo sukurta tik 15 minutę, kai po Edvino Lukoševičiaus perdavimo iš dešiniojo krašto laisvas baudos aikštelėje buvęs Igoris Morinas galva nepataikė į vartus.

Į tai „Levadia” vos neatsakė pavojingu išpuoliu, tačiau Bertrandas Ngapounou laiku užkirto kelią puikiam Aleksandro Dmitrijevo perdavimui.

Netrukus po tolimo Eimanto Poderio baudos smūgio net trims žalgiriečiams nepavyko „uždaryti” perdavimo prie tolimojo virpsto, o po kelių minučių „Žalgirio” kontratakos metu puikaus perdavimo iš kairiajame krašte buvusio Artūro Steško sulaukęs E.Poderis laisvas iš 20 metrų smūgiavo labai stipriai, tačiau virš vartų.

Po šių epizodų aikštėje vėl įsivyravo atsargus ir kiek nuobodus žaidimas, tuo tarpu teisėjas vieną po kitos rodė geltonas korteles abiejų komandų žaidėjams.

36-ą minutę visus stadione susirinkusius žiūrovus iš savo vietų pakėlė „Levadia” gynėjas Andrėjus Kalimullinas – žiūrovų manymu jis savo baudos aikštelėje ranka lietė kamuolį, tačiau teisėjas vienuolikos metrų baudinio neskyrė.

Labai blankiam pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą „Žalgiriui” pavyko išsiveržti į priekį – V.Mižigurskio uždirbtą kampinį sėkmingai pakėlė I.Morinas, o baudos aikštelėje aukščiau už visus pakilo E.Lukoševičius, išvedęs šeimininkus į priekį ir taip pelnęs savo ketvirtą įvartį šiame sezone.

Antrajame kėlinyje ir toliau vyko gana blanki kova, kol 58 minutę A.Ostapas pabandė laimę iš toli, tačiau jo smūgis buvo per silpnas.

61 minutę rezultatas tapo lygus – sulaukęs puikaus perdavimo iš aikštės gilumos rezultatyviausias „Levadia” žaidėjas Indrekas Zelinskis įveikė dirbtinę nuošalę ir atsidūręs vienas prieš vartininką sėkmingai vienu lietimu „permetė” Marių Rapalį.

Kadangi toks rezultatas tenkino tik „Levadia”, „Žalgiris” puolė atakuoti, taip palikdamas spragų savo gynyboje. 71-ą minutę viena tokių spragų vos nepasinaudojo Konstantinas Vassiljevas, išbėgęs vienas prieš M.Rapalį, tačiau smūgiavęs tiesiai į vartininką.

Likus žaisti dešimt minučių progos įvarčiui neišnaudojo Anatolijus Ostapas, po kampinio su komandos draugu nepasidalinęs kamuolio baudos aikštelėje.

Likus žaisti kiek daugiau nei penkias minutes „Levadia” vos neatstatė persvaros – po puikaus Denisso Malovo perdavimo iš dešiniojo krašto Vitalijus Leitanas galva stipriai smūgiavo visai šalia vartų.

Tačiau po minutės džiūgavo „Žalgirio” žaidėjai ir sirgaliai – puikiai kairiajame krašte sužaidęs Lietuvos rinktinės saugas I.Morinas perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur, niekieno nedengiamas, po keitimo aikštėje pasirodęs Nikolajus Misiukas vienu lietimu nuginklavo „Levadia” vartininką.

Nors „Levadia” puolė atakuoti „Žalgirio” vartus, vilniečiai patikimai gynėsi ir iškovojo sau palankų rezultatą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.