Austrija ragina visas Europos šalis diskutuoti apie JAV planus PRG srityje

Austrija pasisako už atvirą visų suinteresuotų šalių, įskaitant Rusiją, dialogą dėl Amerikos priešraketinės gynybos (PRG) sistemos elementų galimo dislokavimo Lenkijoje ir Čekijoje, pareiškė Austrijos prezidentas Heinzas Fischeris (Heincas Fišeris).
„Amerikos PRG sistemos elementų dislokavimas Europoje kelia klausimą, ar atsižvelgiama į kitų šalių strateginius interesus. Todėl mes pasisakome už kuo didesnį skaidrumą ir dialogą šiuo klausimu. Turiu galvoje šios temos svarstymą valstybėse, kurias ji liečia tiesiogiai ir netiesiogiai, žinoma, įskaitant ir Rusijos Federaciją”, – sakė H.Fischeris interviu Rusijos prezidento Vladimiro Putino oficialaus vizito į Vieną išvakarėse.

„Tai ne tik JAV, Lenkijai ir Čekijai svarstytinas klausimas, tai liečia visą Europą”, – pridūrė jis.

„Pozityviu laikome tą faktą, kad JAV PRG objektų dislokavimo klausimas dabar svarstomas ir NATO, ir Rusijos bei NATO taryboje, – pabrėžė prezidentas. – Mes įsitikinę, jog panašūs žingsniai padės garantuoti, kad bus išsaugota tvirta abipusio pasitikėjimo tarp visų įtrauktųjų šalių bazė, taip pat, kad deramai bus akcentuojama būtinybė garantuoti visų saugumą”.

Tuo pat metu H.Fischeris patikino, kad „Austrijos politika ir toliau vadovausis principu, kurio esmė – garantuoti didžiausią saugumo lygį kiek įmanoma mažesne ginkluote”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.