Izraelis nusitaikė į palestiniečių premjerą, sako viceministras

Izraelis, imdamasis atsakomųjų veiksmų dėl jo teritorijos apšaudymo „Hamas” raketomis, gali nukauti šiam islamistų judėjimui priklausantį palestiniečių premjerą Ismailą Haniyą (Ismailą Haniją), antradienį sakė izraeliečių viceministras.

Izraelis pastarąją savaitę suintensyvino grasinimus „Hamas” politinių lyderių atžvilgiu ir surengė antskrydžius bei apšaudymus, per kuriuos žuvo 27 palestiniečiai.

Paklaustas, ar I.Haniya yra Izraelio taikinių sąraše, gynybos ministro pavaduotojas Ephraimas Snehas (Efraimas Snehas) Izraelio radijui sakė: „Pasakysiu taip: nėra nė vieno … „Hamas” vadų ir lyderių rato (nario), kuris būtų apsaugotas nuo atakos”.

„Nes ką daro politinis „Hamas”? Jis duoda operatyvinį pritarimą, jei ne tikrą ratifikaciją, tiems, kurie kovoja, – sakė E.Snehas. – Kai kažkas skelbia, kad Izraelio valstybė turėtų būti sunaikinta, jis nėra politiniame ešelone, jis yra teroristas”.

„Hamas” 1988-ųjų steigiamuosiuose įstatuose raginama panaikinti žydų valstybę, bet pernai po rinkimų atėjęs į valdžią šis judėjimas pasiūlė ilgalaikes paliaubas su Izraeliu.

Vienas aukštas Izraelio gynybos pareigūnas, kuris nenorėjo, kad būtų skelbiama jo pavardė, pernai birželį „Reuters” sakė, kad Izraelis nelaiko I.Haniyos atsakingu už „Hamas” ginkluotojo sparno veiksmus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.