Į vasaros stovyklą – mokytis lyderystės ir šokių

Vaikų vasaros stovyklos keičia savo pobūdį. Vis dažniau galima išgirsti apie temines ugdomąsias stovyklas, kuriose vaikai ir jaunimas ne tik pailsi, pramogauja, bet ir išsiugdo tam tikrų asmeninių savybių, be kurių šiuolaikiniame pasaulyje sunku verstis. Lietuvos vaikų ir jaunimo centras (LVJC), didžiausias neformaliojo ugdymo centras Lietuvoje, šiemet be įprastų kūrybinių, sveikatingumo ir sporto stovyklų, organizuoja ir „Jaunųjų lyderių vasaros mokyklą” bei itin neformalų šokio seminarą-stovyklą „Skraidančios pėdos”.

Jaunųjų lyderių vasaros stovykla, liepos 29 – rugpjūčio 7 d. įsikursianti Varėnos rajone prie ekologiškai švaraus ežero, orientuosis į šiais laikais būtinas verslumo ir bendradarbiavimo kompetencijas. Netradicinėje aplinkoje 13-18 m. stovyklautojai galės išbandyti savo jėgas įvairiose situacijose, sužinos daug naujų dalykų, suras įdomių draugų.

„Jaunųjų lyderių vasaros mokyklos” organizatorė Katažyna Kuckevič (LVJC) sako, kad neformaliojo ugdymo stovyklose siekiama, kad vaikai įveiktų savo dažnai nepagrįstus kompleksus ir vidinius apribojimus. „Sukuriamos dirbtinės situacijos, kuriose atsidūrę vaikai netikėtai atsiskleidžia taip, kaip anksčiau savęs negalėjo net įsivaizduoti. Pavyzdžiui, uždarieji ir baikštieji tampa komandos lyderiais arba publiką „valdančiais” oratoriais”, pasakojo Katažyna.

„Jaunųjų lyderių vasaros mokykloje” linksmų, kūrybiškų, kartais netikėtų ir keistų užduočių tikrai netrūks. Profesionalūs, akademinius laipsnius ir praktinės patirties turintys, jauni vadovai originaliai atskleis reklamų, pasakų ir muzikinių klipų reikšmę jauniesiems lyderiams. Per 10 stovyklos dienų vaikai dalyvaus diskusijose, įdomiuose seminaruose, pramogaus Druskininkų vandens parke ir Grūto sovietinių skulptūrų muziejuje.

Dar vienas originalus būdas ugdyti ir stiprinti savo asmenybę yra šokis. Tuo įsitikinę šokio seminaro-stovyklos „Skraidančios pėdos” vadovai.

Liepos 20 – 29 d. Molėtų rajone specialiai šokiams pritaikytose patalpose susirinks visi šokantys ir dar tik pradėsiantys šokti 12-18 m. vaikai ir jaunimas. Čia, ko gero, vieni geriausių Lietuvoje šokio meistrai ves kūrybinius ir techninius seminarus, kuriuose pristatys visas šokio rūšis: baletą, modernųjį, šiuolaikinį, tautinį šokį ir kt.

Stovyklos „Skraidančios pėdos” vadovai bus Marijanas Staniulėnas (2007 m. ,,Urban Dance 2×2″ atviro hip-hop šokių turnyro pirmos vietos nugalėtojas, modernaus šokio teatro „Aura” auklėtinis, šokių klubo „Marijano studija” įkūrėjas ir vadovas. Marijanas nuolat dalyvauja tarptautiniuose mokymuose); Jevgenij Tichonov (LVJC šokio pedagogas, ,,JMJ” studijos mokytojas, ,,J-Sisters” choreografas ir mokytojas, geriausios Lietuvoje breakdance grupės „Invisible Soul” narys, praktikuojantis breakdance ir hip-hop dancing šokio stilius. Daugelio Lietuvos čempionatų nugalėtojas. 2007 m. ,,Urban Dance 2×2″ atviro hip-hop šokių turnyro pirmos vietos laimėtojas. Nuolat dalyvauja įvairiuose renginiuose Lietuvoje ir užsienyje, tobulinasi seminaruose, kuriuos vedė pasaulyje žinomi šokio meistrai); Agnė Ramanauskaitė (Šiuolaikinio šokio grupės „Fluidus” narė, nuo 2001 m. „Fluidus” jaunimo grupės vadovė, tobulinasi įvairiuose seminaruose, stažavosi Danijos šokio mokykloje. Šoka įvairiuose šokio spektakliuose: ,,Processus”, ,,Nėščia Tyla” ir kt).

Anot stovyklos organizatorės Vilmos Smaliukienės (LVJC), vadovai stovykloje mokys ne tik šokio, bet ir padės formuoti darbo komandoje įgūdžius, skatins vaikų iniciatyvumą, vidinę motyvaciją. Vaikai savo talentus ir galimybes atskleis ne tik šokdami, bet ir ugdydami kūrybingumą, atsakomybę, savarankiškumą. Seminarą-stovyklą „Skraidančios pėdos” vainikuos pačių stovyklautojų sukurtas teminis šokio spektaklis.

Vasaros stovyklos suteikia labai daug galimybių jaunam žmogui atskleisti save ir formuoti stiprią, pasitikinčią savimi, įdomią ir kūrybingą asmenybę. „Neformaliojo ugdymo stovyklos – protingiausias atostogavimo būdas” – sakė Vilma Smaliukienė, kviečianti jaunimą į akivaizdžių vertybių ir pramogų stovyklą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.