Vasarą Druskininkai pasitiks jubiliejine Kurorto švente

Gegužės 25-26 dienomis Druskininkų kurorte šėls jau dešimtoji Kurorto šventė, šiemet pavadinta „Druskininkai – mano miestas”.

Šiemetės šventės preliudija – vienos garsiausių Lietuvos pianisčių, iš Druskininkų kilusios Guodos Gedvilaitės, koncertas, į kurį savo gerbėjus ji pakvies ketvirtadienio vakarą.
Jubiliejinės pramogų audros organizatoriai šventės dalyvius penktadienio pavakarę pakvies į įspūdingą teatralizuotą šventinę eiseną, kuria jau daug metų prasideda šventinių renginių maratonas. „Dalyvaudamas eisenoje kiekvienas svečias kartu su kurorto įmonių, įstaigų, organizacijų, klubų, meno saviveiklos kolektyvų nariais gali pasijusti tikru druskininkiečiu, įsilieti į šventinį šurmulį ir patirti daug įspūdingų akimirkų,” – sako Druskininkų kultūros centro direktorė Rimutė Viniarskaitė.
Nuotaikingoje programoje vakarinių koncertų metu scenoje bus galima išvysti pačius talentingiausius druskininkiečius bei ryškiausias Lietuvos scenos žvaigždes. Koncertuos INMEZZO, Merūnas, Eva, P.Meškėla ir „Rojaus tūzai” (muzikinis projektas BON JOVI), InCulto, šou „Dangus2” dalyviai (druskininkietis Justinas, Liudas bei Skirmantė), Radži, Agnė, Linas ir Simona (programos svečias Hokshila), šokių grupė „M-FLASH”. Penktadienio vidunaktį kurorto padangę sudrebins specialus šventinis fejerverkas „Žvaigždžių skrydis”.
Kurorto šventės organizatoriai pasirūpino, kad renginyje smagu būtų įvairaus amžiaus ir muzikinio skonio žmonėms. Liaudiškos muzikos gerbėjai turės progą pasiklausyti geriausių Druskininkų liaudiškų kapelų ir etnografinių ansamblių, kurie pagyvins ir Vilniaus alėjoje šurmuliuosiančią tautodailės mugę. Šventėje netruks sportinių aistrų, pramogų vaikams ir visai šeimai, maisto gurmanai galės stebėti atvirą Lietuvos grilio čempionatą.
Šiemetės šventės naujovė – „Menų parkas”, kuriame savo išmonę demonstruos Druskininkuose ir kurorto apylinkėse gyvenantys menininkai, meistrai – profesionalai, šokėjai ir dainininkai, kiti talento nestokojantys druskininkiečiai, Kauno pantomimos teatro aktoriai – mimai. Improvizuotoje „Druskininkų ŠLOVĖS” alėjoje kiekvienas panorėjęs galės palikti ir savo parašą. Šventės metu organizuojama atvirų durų diena ir naujai statomoje tradicinėje dzūkiškoje gyvenvietėje „Vertamedžio laukymė” (Grūto kaimas, Viečiūnų sen.)
„Ši 10-oji Kurorto šventė Tau, mielas, kantrus, darbštus, nuoširdus ir svetingas druskininkieti. Jei Tu čia gimei ar vėliau atvykai, pasirinkęs šį miestą savo gyvenimui, kaip gražiausią kampelį žemėje, čia sukūrei šeimą, augini vaikus, nuoširdžiai dirbi, vis dar myli, tiki ir svajoji, džiaukis gyvenimu ir ateik į šventę! Tu nusipelnei švęsti, šėlti, džiaugtis ir didžiuotis nueitu keliu, savo miestu! Pasikviesk savo brangiausius draugus, tau artimiausius žmones ir švęsk drauge su jais bei tūkstančiais miestelėnų ir kurorto svečių. Tai Tavo miesto šventė! Linkiu visiems geros nuotaikos ir daugiau šypsotis!” – miestelėnus ir kitur gyvenančius druskininkiečius kviečia Kurorto šventės organizacinio komiteto pirmininkė, savivaldybės mero pavaduotoja Kristina Miškinienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Vasarą Druskininkai pasitiks jubiliejine Kurorto švente"

  1. Grazu,

    Tik kas gali kviesti Radzi su Agne nesuprantu, negi ziurovu negaila. Vien del ju neiciau, visa kita puiku.

  2. netiketai

    viskas bus saunu manau,tik viena vienintele problemele…kam reikejo pasikviest „Kelias i zvaigzdes” vadinamuosius atlikejus…juk ten katastrofa tokie kaip Radzi ar Agne…kosmaras..na bet gal nebus taip baisu…norisi nors vienos normalios sventes.. 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.