Rungtynių „Žalgiris” – „Levadia” apžvalga

Bene didžiausia intriga iš visų paskutinio 6-ojo grupių etapo turo varžybų antradienį laukia Vilniaus „Žalgirio” stadione, kur vietos ekipa lemiamose rungtynėse dėl išlikimo turnyre priims Talino „Levadia” klubą.

Vilniaus „Žalgirio” stadionas, 17:00

Baltijos Futbolo Lygos 6 turo rungtynės

Vilniaus „Žalgiris” – Talino „Levadia”

Teisėjas: Romans Lajuks (Latvija)

Pirmos tarpusavio rungtynėse kovo 7 dieną baigėsi lygiosiomis 1-1. „Levadia” futbolininkai pirmavo po Indreko Zelinskio 11 metrų baudinio, bet tolimu baudos smūgiu antrajame kėlinyje rezultatą išlygino ir tašką „Žalgiriui” padėjo iškovoti Eimantas Poderis.

„Žalgirio” gretose septynias Lietuvos čempionato rungtynes praleidęs baltarusis Aleksejus Dubina turėtų būti pasiruošęs žaisti, tačiau mačą su Marijampolės „Sūduva” praleido pagrindinis vartininkas Ernestas Šetkus. Pastarosiose rungtynėse dėl diskvalifikacijos nežaidęs saugas Raimondas Vilėniškis grįžta į ekipos sudėtį, tačiau joje šį kartą dėl tos pačios priežasties nebus kito saugo Julijano Bursuko, kurio vietą krašte jei atsigaus po traumos turėtų užimti Virmantas Lemežis.

Šeštadienio rungtynėse prieš „Sūduvą” žalgiriečiai paskutinėmis rungtynių minutėmis išplėšė lygiąsias 1-1 ir „A lygos” turnyrinėje lentelėje užima ketvirtą vietą. Dar prieš tai „Žalgiris” taip pat sužaidė lygiosiomis 1-1 – vyriausiajam treneriui Arminui Narbekovui bandant žaisti trimis gynėjais tuo pasinaudojo Klaipėdos „Atlantas”, kuriam iš sostinės pavyko išsivežti tašką.

Šį sezoną „Žalgiris” lygoje yra iškovojęs 5 pergales, 5 kartus sužaidė lygiosiomis ir patyrė 1 nesėkmę. Rezultatyviausias komandos žaidėjas yra 4 įvarčius pelnęs dažniau saugų linijoje žaidžiantis kapitonas Igoris Morinas, kuriam neretai tenka prisiimti atakų lyderio vaidmenį dėl ne itin rezultatyviai rungtyniaujančių puolėjų. Tris kartus yra pasižymėjęs gynėjas Edvinas Lukoševičius, o puolimo duetas Nikolajus Misiukas ir Valerijus Mižigurskis yra įmušę atitinkamai 3 ir 2 įvarčius.

Tuo tarpu „Levadia” klubo, kuriame rungtyniauja lietuviai Vitoldas Čepauskas ir Marius Dovydėnas bei vartininkų dirba buvęs „Žalgirio” žaidėjas Algimantas Briaunis, stovykloje problemų beveik nėra – komandai trūksta tik pagrindinio dešinio krašto gynėjo Tihono Šišovo, o18 metų puolėjas Nikita Andrejevas turėtų vėl būti su ekipa, nes grįžo iš Europos jaunių atrankos turnyro varžybų Anglijoje.

Praėjusį trečiadienį „Levadia” laimėjo Estijos taurę – finale Estijos čempionai sutriuškino Narvos „Trans” ekipą rezultatu 3-0. Estijos čempionate Talino klubas iškovojo tris pergales iš eilės ir surinkęs 32 taškus dalinasi 1-2 pozicijas su kitu miesto klubu Talino „TVMK”.

„Levadia” treneris Tarmo Rüütli praktiškai visada rungtyniauja įprastine 4 gynėjų linija, o saugų grandyje klubas turi vieną pajėgiausių porų šalyje – kūrybingąjį KonstantinąVasiljevą ir labiau gynybines pareigas prisiemantį Aleksandrą Dmitrijevą, kurie sugeba aikštės vidurio kontroliuoti žaidimo tempą.

Rungtynėse prieš „Žalgirį” prie šių dviejų žaidėjų aikštės viduryje taip pat turėtų prisijungti standartinių padėčių specialistas Konstantinas Nahkas, o atakos smaigalyje veikiausiai liks vienas Indrekas Zelinskis, kuris šį sezoną yra rezultatyviausias komandoje su 9 įvarčiais. Septynis yra pelnęs Atsas Purje, penkis Tarmo Kinkas, keturis – minėtasis K.Vasiljevas.

„Nugalėtojas pasiims viską. Išvykoje prieš Vilniaus „Žalgirį” iškovoti taškus mums bus labai nelengva – kad tai pasiektume, turėsime vieningai dirbti kaip komanda. Lygiosios mus tenkintų, bet apie tai negalvojame. Komanda susitelks ne vien ties gynyba, bet taip pat bandys kurti progas ir pelnyti įvarčius”, – kalbėjo „Levadia” trenerio asistentas Igoris Prinsas.

„Mūsų tikslas yra patekti į kitą etapą. Per ilgai uždelsėme tą padaryti, bet viskas dar mūsų rankose”, – sakė saugas K.Nahkas.

„Levadia” klubui lygiųjų užtenka todėl, kad Talino komanda yra už „Žalgirį” pelniusi vienu įvarčiu daugiau. Susitikimui pasibaigus lygiosiomis į kitą etapą dėl geresnio įvarčių santykio patektų Estijos klubas, tad „Žalgiriui” žutbūt reikalinga pergalė.

Numanomos startinės sudėtys:

„Žalgiris”: Marius Rapalis; Edvinas Lukoševičius, Bertrand Ngapounou, Igoris Steško, Marijan Choruži; Iulian Bursuc, Anatoliy Ostap, Eimantas Poderis, Igoris Morinas; Nikolaj Misiuk, Valerijus Mižigurskis

„Levadia”: Artur Kotenko; Deniss Malov, Andrei Kalimullin, Marek Lemsalu, Vitoldas Čepauskas; Maksim Smirnov, Konstantin Nahk, Konstantin Vassiljev, Aleksandr Dmitrijev, Vitali Leitan, Tarmo Kink; Indrek Zelinski

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.