„Ar tu tai matei?” Klaipėdoje

„Klaipėdos galerijoje” nuo gegužės 22 iki birželio 7 d. vilnietė grafikė Kristina Norvilaitė pristatys personalinę parodą „Ar tu tai matei?”, šiemet eksponuotą jau dviejuose Lietuvos miestuose – Vilniuje ir Šiauliuose.

24 stačiakampio formos paveikslai – tarsi laiškai, fotografijos, plėšomo kalendoriaus lapeliai, kuriuose slypi ornamentais ir ženklais užkoduota žinia apie įvykį, jausmą, nuotaiką, prisiminimus, keliones po svečias šalis ar vidinį pasaulį. Frazė „Ar tu tai matei?” provokuoja įdėmiau pažiūrėti į darbus, o tuo pačiu į tai, kas vyksta aplinkui žiūrovą, į tuos mažus džiaugsmus ir stebuklus, kurių esame linkę nepastebėti, nes nuolat skubame pirmyn.

Autorės darbuose vyrauja raudona spalva, kurią menininkė pasirenka ne tik dėl estetinių sumetimų. Raudona spalvų simbolikoje žymi gyvybę, pasaulyje – tai padidinto dėmesio reikalaujančios situacijos spalva. Įvairaus sodrumo raudonis K.Norvilaitės darbuose tarsi liudija, kad tai, kas pavaizduota – gyva, svarbu.

Iš pirmo žvilgsnio dekoratyviai atrodantys darbai pažvelgus atidžiau atskleidžia gilesnį sluoksnį – ornamento elementai keliauja iš vieno paveikslo į kitą, kurdami savotišką dinamišką pasakojimą, versdami susimąstyti apie smulkmenas, iš kurių tveriasi mūsų gyvenimas, nuo kurių „sukritimo” tvarkos priklauso mūsų džiaugsmai, laimės ir nelaimės.

Grafikė Kristina Norvilaitė baigė Vilniaus dailės akademijoje bakalauro ir magistro studijas. Jos dėstytojai – K.Vasiliūnas, J.Galkus, A.Gurskas, M.Vilutis. Menininkė surengė parodų Lietuvoje ir užsienyje – Švedijoje, Danijoje, Rusijoje, Olandijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje. Parodoje „Estampas‘06” K.Norvilaitės darbai buvo pažymėti garbės diplomu.

Parodos atidarymas antradienį, gegužės 22 d. 17.30 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.