Lietuva pasisako už laisvą prekybą tarp valstybių narių

Gegužės 21–22 dienomis ūkio ministras Vytas Navickas dalyvaus Briuselyje vyksiančiame Europos Sąjungos (ES) Konkurencingumo ministrų tarybos posėdyje. Tarybos metu ketinama kalbėti laisvo prekių judėjimo, pramonės politikos ir vartotojų apsaugos klausimais.
Konkurencingumo taryboje ministrai pasikeis nuomonėmis apie ES teisės aktų dėl prekių rinkų funkcionavimo stiprinimo projektus.

Pasak ūkio ministro V.Navicko, Lietuva nuosekliai pasisako už laisvą prekybą tarp valstybių narių ir remia reglamentų projektus dėl abipusio pripažinimo principo įgyvendinimo bei akreditavimo ir rinkos priežiūros, kurie pagerintų verslo sąlygas ir priėjimo prie kitų ES valstybių narių rinkų galimybes.

Tarybos posėdžio metu taip pat bus svarstomas Pramonės politikos išvadų projektas. Projekte pateikiami tarpiniai Europos Komisijos (EK) Pramonės politikos komunikato įgyvendinimo rezultatai ir numatomi tolesni veiksmai – tiek horizontalūs pramonės politikos, tiek tam tikrų sektorių: automobilių gamybos, biotechnologijų, informacijos ir ryšių technologijų bei laivų statybos.

„Lietuva pasisako už integruotą požiūrį į pramonės politiką, derinant horizontalias ir šakines priemones. Tikimės, kad tiek EK pagal savo planus, tiek ES kitą pusmetį pirmininkausianti Portugalija detaliau nagrinės likusius sektorius, kurių nemaža dalis labai aktuali ir Lietuvai,– tai tekstilės, miškų, maisto ir kiti”,- sakė V.Navickas.

Konkurencingumo taryboje numatoma pasikeisti nuomonėmis dėl EK parengtos ES vartotojų politikos strategijos. Šia strategija nustatyti pagrindiniai EK tikslai, prioritetai ir vartotojų politikos srities veiksmai iki 2013 metų.

Lietuva pritaria ES Vartotojų politikos strategijoje keliamiems prioritetams ir tikslams bei veiksmams jiems įgyvendinti ir pabrėžia, kad vartotojų apsauga neturėtų tapti kliūtimi verslo plėtrai ir siekiui kurti lanksčią ir konkurencingą ekonomiką.

Tarybos posėdyje taip pat numatoma patvirtinti Vartojimo kredito direktyvos projektą. Projektu siekiama maksimaliai suderinti valstybių narių vartojimo kreditų srities teisės aktus, taip pat užtikrinti aukštą ir vienodą vartotojų interesų apsaugos lygį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.