Verslininkai siekia naujos valdžios dėmesio

Uostamiesčio verslininkai norėtų būti kviečiami į miesto valdžios susitikimus su delegacijomis, ilgesnio vasaros sezono ir trumpesnio su verslu susijusių problemų kelio iki politikų ausų.

Tokius prašymus naujajai miesto Tarybai išsakė Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai, pakvietę politikus į kasmetinį savo narių susitikimą. Šįkart renginio tikslas buvo susipažinti vieniems su kitais, politikams pristatyti rūmus bei jų darbą.

Rūmų direktorius Viktoras Krolis linkėjo naujajai valdžiai grįžti prie to, kas buvo gera ir atrasti nauja. Viena iš tokių verslininkams reikalingų naujovių galėtų būti „Verslo tribūna”, analogiška jau prigijusiai „Klaipėdiečių tribūnai”.

„Verslininkas galėtų Tarybos posėdžio metu tiesiai išsakyti skaudamą klausimą”, – sakė V. Krolis.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į aptarnavimo srities įmonių problemą – šiemet Pilies džiazo festivalio datai priartėjus prie Jūros šventės, dar labiau sutrumpėsiąs vasaros sezonas. Šią problemą, anot V. Krolio, sušvelninti galėtų uostamiestyje rengiamos tarptautinės konferencijos bei mokymai, juolab kad jiems organizuoti galima gauti Europos Sąjungos paramą – reikia tik inicijuoti.

„Verslo atstovai galėtų būti kviečiami į susitikimus su delegacijomis dėl konkrečių bendradarbiavimo krypčių. Nors delegacijos lankosi, konkretūs pasiūlymai verslininkų nepasiekia”, – sakė rūmų direktorius.

Šiuo metu Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai vienija 250 regiono bendrovių. Rūmai atstovauja Klaipėdos bei Tauragės apskričių verslo interesams bei siekia verslo plėtros jose.

Pernai rūmai surengė 8 verslo misijas pagal uostamiesčio Savivaldybės Smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo programą ir ES projektus, išdavė per 5 tūkst. verslo dokumentų, surengė baigiamuosius kvalifikacinius egzaminus dvylikoje minėtų apskričių profesinių mokyklų. Egzaminus laikė beveik 1 tūkst. 700 moksleivių, juose dalyvavo 140 regiono darbdavių. Buvo surengti 8 seminarai įvairiomis verslui aktualiomis temomis, padaryta ir kitų darbų.

Pasak rūmų prezidento Benedikto Petrausko, tokia institucija uostamiestyje veikė jau 1919 metais, ir turėjo 143 narius. Iškart atkūrus nepriklausomybę jų veikla buvo atnaujinta. Tai yra nebiudžetinė, nepolitinė ir nuo konkrečios verslo grupės interesų nepriklausanti institucija, pasaulyje jau gyvuojanti 140 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.