Bus įspūdingiausios lenktynės

Vakar dviračių treko patalpose buvo surengta spaudos konferencija apie gegužės 24-27 dienomis Vakarų Lietuvoje vyksiančias tradicines daugiadienes tarptautines jaunių dviračių lenktynes „Auksinės kopos”.

Su žiniasklaidininkais susitiko organizacinio komiteto pirmininko pavaduotojas, dviračių sporto klubo „Helios sport” prezidentas Artūras Gedgaudas ir narys, Klaipėdos dviračių sporto federacijos viceprezidentas Vaclovas Šiugždinis.

Organizatoriai papasakojo, kad šįmet bus surengtos didžiausios lenktynės per visą šių varžybų istoriją.

Į Klaipėdą atvyks nacionalinė Suomijos rinktinė, po dvi komandas iš Estijos, Ukrainos, Baltarusijos, taip pat latviai, belgai, lenkai, moldavai.

Su užsienio komandomis kovos dvi Klaipėdos dviračių sporto techninio centro ekipos, šalies jaunučių rinktinė ir komanda iš Kauno.

„Keturias dienas varžysis apie 100 dviratininkų, – sakė A.Gedgaudas, – tiek dar nėra buvę. Malonu, kad užsienis apie mūsų varžybas jau žino ir gerai vertina”.

V.Šiugždinis pasidžiaugė, kad rėmėjai įsteigė vertingus prizus – olimpinis čempionas Gintautas Umaras 5000 litų vertės dviratį, Vidmantas Žukauskas – ne mažiau brangų titaninį dviračio rėmą.

„Iš viso prizinis fondas ir prizai sudarys apie 20 tūkstančių litų”, – teigė V.Šiugždinis.

Varžybos bus pradėtos 24 dieną 18.30 val. prologu – individualiomis lenktynėmis (4,3 km). Dviratininkai nuo Tuberkuliozės ligoninės lėks P.Lideikio gatve, Girulių plentu ir bemaž iki bendrovės „Klaipėdos nafta” teritorijos ir atgal.

25 dieną vyks pirmojo etapo kova. Dviratininkai 15 val. iš Naujosios perkėlos važiuos į Nidą. Nidoje jų lauks dar šeši ratai aplink miestą. Trasos ilgis – 92,5 km.

26 dieną, šeštadienį, bus du etapai. II etapas: Kalotė – Palanga (24 km), pradžia 10 val. III etapas: Klaipėda – Palanga – Kretinga – Klaipėda. Startas – 17 val.

27 dieną, sekmadienį, – IV etapas. Kriteriumas: Liepų g., Trilapio g., S.Daukanto g., Manto g. Iš viso 65 km. Startas (11 val.) ir finišas – ties „Čili kaimu”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

1 atsiliepimas į "Bus įspūdingiausios lenktynės"

  1. sawas

    bus labai sunki kova del geru prizu=]]]]]]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.