NATO Estijoje steigs kovos su Rusijos internetiniais įsilaužėliais centrą

Artimiausiu metu Estijoje buvo įkurtas NATO interneto apsaugos centras kovai su Rusijos internetiniais įsilaužėliais, puolančiais Estijos vyriausybines svetaines, rašo „Kommersant”.

Naujajam centrui vadovaus Estijos gynybos ministerijos Informacinių technologijų departamento vadovas Michelis Tametas (Mihkel Tammet). Be to, Estija reikalaus, kad Europos Sąjunga (ES) ir NATO pripažintų internetinių įsilaužėlių išpuolius karinės agresijos aktu.

Anksčiau tą padaryti paragino Estijos gynybos ministras Jakas Aviksas (Jaak Aaviksoo). Ministras sakė iš esmės nematąs skirtumo „tarp to, kas vyksta, ir to, kai užsienio valstybė savo laivais blokuoja mūsų uostus ar priešiškos jėgos blokuoja valstybinius informacijos kanalus”.

Manoma, kad Estijos klausimą NATO šalių gynybos ministrai aptars birželį vyksiančiame susitikime.

Tuo tarpu Didžiosios Britanijos laikraštis „The Guardian” rašo, kad aljansas jau į Taliną išsiuntė kelis savo kovos su internetiniais įsilaužėliais specialistus.

Estijos internetinės svetainės ir tarnybinės stotys puolamos po to, kai šalies valdžia nusprendė į karių kapines perkelti Talino centre stovėjusi Bronzinį karį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.