Vadovavimas partijai svarbesnis už Vyriausybę

Premjeras Gediminas Kirkilas sako, kad politinėje karjeroje jam svarbiau vadovauti partijai, nei Vyriausybei.

„Aš manau, kad partijos pirmininko pareigos yra pagrindas politinei veiklai kiekvienam politikui, nes mes esame daugiapartinės sistemos dalis, aš turiu omeny partijas, todėl partija yra pagrindas. Premjero postas, pozicijos Seime, kurių nemažai turėjau, – jos yra tam tikra prasme išvestinės. Aišku, premjero pozicija yra ypatinga, unikali mūsų politinėje sistemoje: jinai yra labai plati, labai didelė atsakomybė yra, labai daug sudėtingų klausimų. Bet mano požiūriu, pagrindas vis tik yra darbas partijoje, o visa kita yra tai, ką partija pasiekė”, – interviu Žinių radijui sakė premjeras.

G.Kirkilo teigimu, jei savaitgalį vyksiančiuose Socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko rinkimuose jis būtų išrinktas jos vadovu, eiti premjero pareigas būtų ir sunkiau, ir lengviau.

„Iš vienos pusės, nėra abejonių, kad prisidėtų daug daugiau darbų, iš kitos pusės, aš tikiuosi, kad pavyks partiją sutelkti ir gauti didesnę paramą Vyriausybei, kuri, kaip žinome, yra mažumos, ir kartais tikrai reikia tos paramos”, – dėstė G.Kirkilas.

Socialdemokratai naująjį pirmininką, kurio kadencija trunka dvejus metus, rinks partijos suvažiavime gegužės 19-ąją.

Be G.Kirkilo, partijos pirmininko posto ketina siekti krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, LSDP frakcijos Seime seniūnė Irena Šiaulienė, partijos pirmininko pavaduotoja Milda Petrauskienė ir Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkė Birutė Vėsaitė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

1 atsiliepimas į "Vadovavimas partijai svarbesnis už Vyriausybę"

  1. Morkvėnas

    Kirkilas nors atviras. AMB – nieko nežinodavo. LDDPiniai socialdemokratai seniai įrodė,kad jiems partija ir valdžia žymiai svarbiau,nei piliečių kasdienybė ir valstybė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.