Dėl nepasitikėjimo V.Muntianu bus balsuojama kitą savaitę

Seimo opozicinė Liberalų sąjūdžio frakcija ketvirtadienį ryte Seimo pirmininko pirmajam pavaduotojui Česlovui Juršėnui įteikė parlamentarų, reikalaujančių balsavimo dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Viktoru Muntianu, parašus.

Seimo pirmininko pavaduotojui seniūnų sueigos metu įteikti 39 parašai, tuo tarpu tokiai procedūrai pradėti pakanka 25 parlamentarų parašų. Seime iš viso yra 141 narys.

Balsavimas dėl nepasitikėjimo V.Muntianu vyks kitą savaitę, antradienį.

Seimo pirmininkas išreiškė pageidavimą, kad balsavimas dėl nepasitikėjimo vyktų jau ketvirtadienį, nevilkinant proceso, tačiau toks siūlymas nesulaukė pritarimo Seime.

Už tai, kad balsavimas dėl nepasitikėjimo būtų įtrauktas į ketvirtadienio darbotvarkę, pasisakė 41 parlamentaras, 15 buvo prieš, 36 susilaikė.

Parašus dėl nepasitikėjimo V.Muntianu, kaltindami jį nesugebėjimu organizuoti parlamento darbo, liberalai surinko po to, kai prieš pusantro mėnesio nepavykus patvirtinti darbotvarkės nevyko posėdis ir pusę dienos Seimo posėdžių salėje tvyrojo chaosas.

Seimo pirmininkas atmeta kaltinimus, vadindamas juos nepagrįstais, bei abejoja liberalų iniciatyvos, kurią vertindamas nevengė ironijos, sėkme.

„Vertinu, kad tai buvo labai sunkus darbas, pagal tai, kokie kaltinimai pareikšti, tai iš tikrųjų labai daug reikėjo kompetencijos ir kūrybos sudaryti visa tai, nes ten trys sakiniai, o tie sakiniai suvesti į tai, kad, pagal Seimo statutą, Seimo pirmininkas vadovauja Seimui, todėl jam reikia pareikšti nepasitikėjimą. Manau, kad pastangų reikėjo labai daug, net pusantro mėnesio, kad surašyti”, – žurnalistams po seniūnų sueigos sakė V.Muntianas.

Seimo liberalai, sukėlę vėją dėl Seime kilusios suirutės ir surinkę parašus, neskubėjo jų pateikti Seimo pirmininko pirmajam pavaduotojui, o daugiau nei mėnesį pralaikė „stalčiuje”, tuo susilaukdami kritikos iš valdančiųjų.

Balsavimas dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku, tikėtina, nepavyks, kadangi ją skeptiškai vertina ne tik valdantieji, bet ir antra pagal dydį opozicinė konservatorių frakcija.

Seimo pirmininkui tai būtų jau ne pirmas pasitikėjimo kredito pasitikrinimas parlamente.

Anksčiau jau buvo balsuojama dėl nepasitikėjimo V.Muntianu, kuris kaltintas kišimusi į teismų veiklą, kadangi kvestionavo kelis teismų sprendimus konkrečiose bylose, tačiau tuomet tokia iniciatyva žlugo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.