Reikia atsikratyti laisvųjų radikalų organizme

Aterosklerozė arba kraujagyslių užsikimšimas – liga, nuo kurios pasaulyje miršta milijonai žmonių. Daugiau nei pusė suaugusių mūsų planetos gyventojų kenčia nuo aterosklerozės. Širdies priepuoliai, insultas, spazmai dažniausiai kyla dėl ant kraujagyslių sienelių nusėdusių plokštelių, kurios užkemša kraujagysles.

Daugelis žmonių vis dar tiki, kad pagrindinė kraujagyslių užsikimšimo priežastis – padidėjęs cholesterino, nusėdančio ant kraujagyslių vidinių sienelių, lygis kraujyje. Jau įrodyta, kad aterosklerozės priežastis – sudėtingas procesas, kurį sukelia ardomoji laisvųjų radikalų veikla. Radikalai pažeidžia kraujagyslių vidinių sienelių vientisumą. Taip cholesterolis, kalcis, geležis ir kitos toksinės substancijos gali laisvai prasiskverbti į kraujagyslės sieneles, dar labiau jas ardydamos ir sukeldamos uždegiminį procesą. Sumažėja pažeistos vietos kraujagyslės spindis. Dėl šio proceso susiformuoja aterosklerotinė plokštelė, kuri gali būti stabili ir nestabili. Kai plokštelė padidėja, pro šią vietą sunkiau teka kraujas.

Jeigu plokštelė kraujagyslės spindį sumažina maždaug 50 procentų, klinikinių apraiškų gali ir nebūti. Tai yra pacientas gali to nežinoti. Kraujyje yra deguonies, todėl oksidacijos dėka natūralus laisvųjų radikalų ardymo procesas vyksta gana sparčiai. Šį procesą apsunkina tai, kad dėl dalinės obturacijos pažeistos kraujagyslės sumažėja deguonimi praturtinto kraujo srautas. Priklausomai nuo plokštelės vietos blogėja deguonies tiekimas į širdies raumenį, smegenis, apatines galūnes ir kt. Todėl susidaro dekompensacinės būsenos. Viena jų – skausmas krūtinėje (stenokardija), galvos svaigimas, nesugebėjimas eiti normaliais žingsniais, vadinamasis obliteruojantis arterijitas. Staiga pablogėjus kraujo tiekimui į organus, gali kilti tokios kritinės būsenos, kaip miokardo infarktas, smegenų insultas ar susiformuoti ir vėliau atitrūkti trombas.

Gydytojas rekomenduoja

Heliaterapijos metu iš kraujo ir kraujagyslių sienelių pašalinami laisvieji radikalai. Tai gerokai sumažina patologinius oksidacijos procesus, kraujagysles skatina atsikratyti sankaupų. Didėja kraujagyslių spindis, jų sienelės tampa elastingesnės, organai pakankamai aprūpinami krauju. Miestų gyventojai, kvėpuojantys automobilių ir pramonės įmonių užterštu oru, mažai judantys ir ne visada paisantys sveikos mitybos bei gyvensenos, neatsparūs toksiniam laisvųjų radikalų poveikiui, dėl kurio anksti sensta organizmas. Kai ligos požymių dar nėra, heliaterapija atliekama profilaktiškai. Ji – stiprios sveikatos ir ilgaamžiškumo raktas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.