Euras šoktelėjo iki rekordinio lygio jenos atžvilgiu

Bendra Europos valiuta – euras – Japonijos jenos atžvilgiu trečiadienį pabrango iki didžiausio visų laikų lygio, o Europos kompanijų akcijos smuko, nes investuotojai mano, kad euro zonos ir Didžiosios Britanijos infliacijos duomenys sustiprins nuomonę, kad šiemet Europoje brangs skolinimasis.

Prognozuojama, kad infliacija euro zonoje neviršys tikslinės Europos centrinio banko 2 proc. ribos. Tačiau naujausi regiono ūkio prieaugio duomenys leidžia teigti, kad ECB birželį padidins bazinę palūkanų normą.

Tuo tarpu Didžiosios Britanijos centrinio banko infliacijos ataskaita, kaip manoma, galutinai sustiprins nuomonę, kad skolinimasis, kuris jau ir taip yra brangiausias tarp Didžiojo septyneto šalių, brangs dar mažiausiai kartą.

„Infliacija euro zonoje nesieks 2 proc. ECB neabejotinai griežtins savo monetarinę politiką. Beveik galiu garantuoti, kad taip įvyks birželį, – sakė ING ekonomistas Robas Karnelis (Rob Carnell). – Didžiosios Britanijos atveju šalies centrinis bankas gali pradėti kalbėti apie būsto rinką ir tolesnį normos didinimą”.

Euro kursas jenos atžvilgiu trečiadienį šoktelėjo iki 163,79 jenos už eurą, o tai yra didžiausias visų laikų kursas. Nuo metų pradžios euras jenos atžvilgiu pabrango daugiau nei 4 proc.

Tuo tarpu Europos akcijų indeksas „FTSEurofirst 300” smuktelėjo 0,1 proc. Daugiausia pigo infliacijai jautrios bankų akcijos.

Tokijo vertybinių popierių biržos apyvarta trečiadienį ūgtelėjo 0,1 proc.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.