„Kaunas” namuose sutriuškino „Šiaulius”

Trečiadienio pavakare Kaune buvo sužaistos „A lygos” rungtynės tarp „Kauno” ir „Šiaulių” klubų. Rungtynės vyko tarp komandų, esančių visiškai skirtingoje padėtyje. „Kaunas” – vienas lygos lyderių, su kiekvienomis varžybomis įgaunanti vis geresnę formą komanda, tuo tarpu „Šiauliai” draskomi nesėkmių komandos viduje. Komandos kapitonas patyręs gynėjas Egidijus Žukauskas buvo priverstas palikti komandą, o jo netektis komandai rungtynėse atsiliepė labai skaudžiai.

Kauno „Dariaus ir Girėno sporto centro” stadionas, 1070 žiūrovų

„Kaunas” 4 – 0 „Šiauliai”

14′ [1 – 0] Rafael Ledesma

28′ [2 – 0] Ričardas Beniušis

51′ [3 – 0] Artūras Rimkevičius

75′ [4 – 0] Mindaugas Grigalevičius

„Kaunas”: Mindaugas Malinauskas; Nerijus Radžius, Adrian Mroviec, Pascal Mendy (58′ Marius Činikas), Mindaugas Bagužis; Dainius Kunevičius, Nukri Manchkhava, Givi Kvaratskhelia (56′ Aleh Strakhanovich); Artūras Rimkevičius (69′ Mindaugas Grigalevičius), Ričardas Beniušis, Rafael Ledesma

„Šiauliai”: Ingus Lukovičs; Gintaras Juodeikis, Deividas Lunskis, Intars Kirchners, Vilius Lapeikis; Vaidas Šilėnas, Aleksandr Zabara, Edvardas Pšelenskis, Mindaugas Lukoševičius (75′ Mantas Kuklys); Viktor Raskov (63′ Vaidas Viktoravičius), Tadas Špukas (46′ Paulius Olišauskas)

Jau pačioje rungtynių pradžioje „Kauno” futbolininkai nutarė parodyti, kas yra aikštės šeimininkai. Jie visiškai valdė situaciją aikštėje ir spaudė „Šiaulius”. „Kaunas” rengė daug atakų, bet „Šiauliams” pavykdavo nepraleisti įvarčio. Tačiau jau 14-ąją rungtynių minutę „Šiaulių” vartininkas turėjo ištraukti kamuolį iš tinklo po itin grubios savo klaidos. Standartinės situacijos metu „Kauno” puolėjas Rafaelis Ledesma smūgiavo į vartus daugiau nei iš trisdešimties metrų, o „Šiaulių” vartininkas Ingus Lukovičs pagavęs spirtą kamuolį paleido jį iš rankų ir kamuolys įkrito į vartus. Po įvarčio „Šiauliai” atrodė labai sutrikę, dažnai darydavo klaidas elementariose žaidimo situacijose.

26-ąją minutę krito antras įvartis į „Šiaulių” vartus. Tas pats R.Ledesma sužaidė pagal dažnai naudojamą „Kauno” taktiką, kai kamuolys po kampinio perduodamas šalia pribėgančiam žaidėjui, o šiam paridenus kamuolį atgal, skersuojama į baudos aikštelę iš arčiau. Po tokios situacijos Ričardas Beniušis atsidūrė pirmas prie kamuolio svetimos baudos aikštelės viduryje ir iš ten įmušė įvartį.

Pirmajame kėlinyje nieko reikšmingesnio nebeįvyko: „Šiauliai” stengėsi atakuoti, tačiau „Kaunas” visiškai kontroliavo situaciją.

Jau antrojo kėlinio pradžioje „Šiaulių” klubo futbolininkai atrodė palūžę. Atrodė, kad jie nebetiki galima sėkme rungtynėse, jų žaidimui labai trūko aštrumo, agresyvumo.

Tuo tarpu „Kaunas” kūrė progas ir įvarčius. 52-ąją minutę „Kauno” žaidėjas Artūras Rimkevičus pasižymėjo po R.Ledesmos pakelto kampinio. R.Ledesma pademonstravo puikią formą rungtynėse ir tai pažymėjo įvarčiu bei dviem rezultatyviais perdavimais.

Visai netrukus R.Beniušis galėjo įmušti antrą savo įvartį, kai, po veržliai žaidusio Pascalio Mendy smūgio, nepataikė į vartus iš kelių metrų.

„Kauno” treneris bulgaras Angelas Červenkovas po šio įvarčio pasijuto visiškai ramus, kad jo auklėtiniams pavyks iškovoti tris taškus ir pradėjo eksperimentuoti, leisdamas žaisti kitiems žaidėjams. Aikštėje vietoj gerai žaidusių Givi Kvaratskhelia ir P.Mendy pasirodė Olegas Stakhanovičius bei Marius Činikas.

Nuo antrojo kėlinio vidurio rungtynės tapo panašios į treniruotę. „Šiauliams” sunkiai sekėsi regzti atakas, tuo tarpu „Kaunas” visiškai dominavo aikštėje.

75-ąją minutę po keitimo pasirodęs Mindaugas Grigalevičius atsidūrė vienas prieš vartininką ir, šį suklaidinęs, pelnė ketvirtąjį „Kauno” įvartį.

Iki rungtynių pabaigos daugiau įvarčių įmušta nebuvo ir „Kaunas” bent trumpam pakilo į pirmą turnyrinės lentelės vietą, tačiau juos dar gali aplenkti „Vilnius”, sužaidęs vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.