Nusikaltėliai apsimetė estais

Sukčiai rado naują būdą pelnytis iš patiklių žmonių. Apsimetę nelaimės ištiktais svetimšaliais, privertė auką juos sušelpti. Pasinaudoję budrumą praradusios moters geraširdiškumu, nugvelbė banko kortelę ir ištuštino banko sąskaitą.

Nepatikėtų net mirštančiu

61 metų klaipėdietė Jekaterina D., susidūrusi su sukčiais, tikina dabar nepatikėtų net mirštančiu prie jos durų nelaimėliu.

Moteris pasakojo praradusi vos prieš porą dienų gautą pensiją – 640 litų. Tačiau labiausiai ją įskaudino tai, kad sukčiai pasinaudojo jos nuoširdumu ir pasitikėjimu.

Nepažįstama mergina į klaipėdietės duris pasibeldė šeštadienį vakare. Moteris išėjo į laiptinę ir pamatė jaunutę aukštą liekną merginą, kuri tuojau pat suskubo pasisakyti esanti stačiatikių tikėjimo ir tikino prašanti pagalbos ištikta nelaimės.

Nepažįstamoji pasakojo atvykusi iš Estijos Tartu miesto. Čia ji su draugu atgabenusi prekių, tačiau gavusi netikėtą žinią apie artimo žmogaus mirtį ir turinti kuo greičiau parvažiuoti namo.

Tačiau lyg tyčia pasibaigė benzinas, o kadangi nėra laiko parduoti atsivežtas prekes, nėra pinigų kurui nusipirkti. Todėl ji esanti priversta prašyti nepažįstamų žmonių pagalbos. Prašanti sušelpti kas kiek gali.

Pavaišino arbata

Geraširdė klaipėdietė patikėjo merginos pasakojimu.

„Pakviečiau ją į vidų, pasiūliau arbatos. Atėjo ir jos draugas. Tai buvo kiek žemesnis už merginą labai nemalonios išvaizdos kresnas vyras, – „Klaipėdai” pasakojo Jekaterina D. – Namuose turėjau tik 3 litus. Susigraudinau ir pasakiau, kad galėčiau juos sušelpti dvidešimčia litų, tačiau teks eiti iki bankomato.”

Moteris, lydima nepažįstamųjų nuėjo iki bankomato ir pasiėmė 40 litų. Tuo metu vyras demonstratyviai pasitraukė toliau, o mergina stovėjo šalia ir greičiausiai stebėjo, kokį kodą spaudė geraširdė klaipėdietė.

20 litų moteris pasiliko sau ir tiek pat padavė merginai.

Visi drauge grįžo į moters namus, nes pensininkė pasiūlė porai prieš kelionę išgerti arbatos.

Kvietė atostogauti

„Per tą laiką, kol bendravome, mergina spėjo išsipasakoti, kad pabaigusi mokyklą įsidarbino, nes norėjo užsidirbti. Šiemet ji ketinanti stoti į Tartu universitetą studijuoti teisės. Jos tėvas esąs estas, o mama – ukrainietė. Tarpusavyje mergina ir vyras kalbėjo estiškai. Mergina kvietė atvažiuoti pas ją vasaroti ir net įvedė savo telefono numerį į mano mobilųjį. Į kelionę jiems įdėjau gabaliuką lašinių”, – prisiminė geraširdė klaipėdietė.

Prieš išeidami iš moters namų atėjūnai paprašė į butelį įpilti vandens. Panašu, kad tuo metu iš striukės kišenės išgriebė šeimininkės banko kortelę.

Išlydėdama porą Jekaterina D. paprašė padaryti jai paslaugą. Moteris padavė merginai 3 litus ir paprašė nupirkti kilogramą cukraus.

Cukraus nesulaukė

Jekaterina D. ilgokai laukė merginos su pirkiniu. Tada moteris nusprendė paskambinti merginai. Telefone buvo įvestas vardas Sabrina ir numeris. Tačiau prisiskambinti juo nesisekė, nes numeris buvo per trumpas, trūko vieno skaičiaus.

Bet ir tai pamačiusi pensininkė negalėjo patikėti, kad taip nuoširdžiai bendravusi mergina galėjo būti apgavikė.

Tik po poros valandų klaipėdietė pasigedo savo banko kortelės ir suskubo blokuoti sąskaitą. Tačiau ji pavėlavo – sąskaitoje liko tik 5 litai. Sukčiai per kelias operacijas bankomate išėmė visą moters pensiją.

Vėliau Jekaterina D. policininkams apibūdino sukčius, tačiau toks apibūdinimas tinka daugybei žmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.