Neišmanėliai pavogė brangų prietaisą

Pavogtas be priežiūros paliktas brangus geodezinių matavimų prietaisas. Daiktą nugvelbęs žmogus buityje jo panaudoti negalės.

Pirmadienį perpiet bendrovės „Inžineriniai tyrinėjimai” darbuotojai matavo Klaipėdos rajono apylinkes.

Prie pat kelio Klaipėda – Palanga Bruzdeilyno kaimo ribose ant geodezinio punkto buvo pastatyta viena brangaus matavimo prietaiso LEICA GPS 1200 RTK referencinės stoties dalis. Tai ant trikojo stovo tvirtinamas daiktas, kurio viršuje yra į lėkštę panašus įrenginys.

Matavimą atliekantis darbuotojas su kita šio prietaiso dalimi buvo už kelių kilometrų. Reaguodamos į siunčiamus signalus prietaiso dalys nustato tam tikrų objektų koordinates, kurios būna pažymimos topografinėse nuotraukose.

Vidurdienį ryšys su prie kelio palikta prietaiso dalimi nutrūko. Nuvažiavę į tą vietą, kur buvo paliktas prietaisas, „Inžinerinių tyrinėjimų” darbuotojai jo neberado.

Spėjama, kad prietaisą galėjo pavogti pro šalį ėjęs ar važiavęs žmogus.

Pavogtoji dalis vertinama 65 tūkstančiais litų.

Bendrovės „Inžineriniai tyrinėjimai” darbuotojas Arūnas Mykolaitis sakė, kad buityje tokio daikto pritaikyti neįmanoma, tad jį vogti nėra prasmės.

Be antros dalies jis netinkamas ir geodeziniams matavimams.

Prietaiso vagystę tiria Klaipėdos rajono policijos pareigūnai.

Bendrovė turėjo keturis tokius prietaisus, dabar jų beliko trys. Nors vertingas daiktas gyvenime nėra pritaikomas ir anksčiau juos matuotojai visada palikdavo ant geodezinių punktų, panašu, kad bendrovei teks samdyti papildomų darbuotojų trikojui saugoti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.