Už „Popiežiaus miestą” nubaustas MTV skundžiasi teismui

Vilniaus apygardos administracinis teismas išnagrinėjo ir kitą savaitę skelbs verdiktą dėl muzikinio televizijos kanalo „MTV Lietuva” apskųstos Radijo ir televizijos komisijos (LRTK) baudos už prieštaringai vertinamo animacinio serialo „Popiežiaus miestas” rodymą.

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba vasario 9 dieną nusprendė, kad „Popiežiaus miestas”, kurio vienas veikėjų yra tariamas popiežius, kursto religinę nesantaiką ir priskyrė jį neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi darančios informacijos kategorijai.

Remdamasi šiuo sprendimu, inspektoriaus tarnyba nustatė administracinio teisės pažeidimo padarymo faktą ir skyrė maksimalią 3 tūkst. litų baudą.

Animacinis filmas „Popiežiaus miestas” įvairiose Europos šalyse sulaukė neigiamos reakcijos, kai kuriose atsisakyta jį transliuoti.

„MV Lietuva” vadovas Marius Veselis kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydamas panaikinti LRTK nutarimą.

Pasak teismo atstovės spaudai, M.Veselis teismui aiškina, kad LRTK nutarimas yra nepagrįstas, priimtas vadovaujantis neobjektyviu ir nevisapusišku aplinkybių vertinimu – LRTK bei Žurnalistų etikos inspektorius, spręsdami, ar skleidžiama informacija kursto diskriminaciją dėl religijos, peržengė savo kompetencijos ribas.

M.Veselio manymu, paskirdama maksimalią baudą LRTK pažeidė administracinių nuobaudų skyrimo taisykles. Transliuotojų nuomone, šis filmas yra humoristinio, satyrinio žanro, jame karikatūriškai vaizduojamas Vatikaną primenantis miestas ir jame gyvenančių asmenų nuotykiai, tačiau nėra rodomi jokie konkretūs bažnyčios veikėjai, nesiekiama skleisti ar neigti jokių religinių tiesų.

„Užkirtus kelią rodyti tokio pobūdžio kūrinius būtų suvaržyta galimybė fantazuoti ir juokauti bažnytine ir religine tematika, šitaip apribojant minties ir saviraiškos laisvę”, – teigia MTV.

Vilniaus apygardos administracinis teismas savo sprendimą šioje byloje numato paskelbti gegužės 25 dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.