„JT investicijų valdymas” valdomas turtas nuo metų pradžios išaugo 2,6 karto

Sparčiai auganti investicijų valdymo įmonė „JT investicijų valdymas” nuo šių metų pradžios savo investiciniuose fonduose valdomą turtą padidino 2,6 karto. Gegužės 15 dieną bendrovės valdomas turtas siekė 60,375 mln. litų.

„Bendrovės valdomas turtas palaipsniui augo nuo pat investicinių fondų įsteigimo pradžios, tačiau šių metų pradžios augimas buvo itin didelis. Tokį augimą daugiausiai sąlygojo dviejų naujų fondų – „JT Bankų fondas” bei „JT Baltijos akcijų fondas III” – įsteigimas”, – sakė „JT investicijų valdymas” direktorius Evaldas Jurevičius.

Anot jo, toks valdomo turto augimas – sunkaus nuolatinio darbo rezultatas, kuomet investuotojai įvertino ne kalbas ir pažadus, o konkrečius pasiektus rezultatus. Tai paskatino juos investuoti į naujuosius fondus, nemažai lėšų buvo pritraukta ir jau į anksčiau įkurtus bei itin sėkmingai veikiančius fondus „JT Baltijos fondas I” bei „JT Baltijos fondas II”. Taip pat investuotojus pradžiuginome akcija, kurios metu buvo netaikomas įėjimo į fondus bei platinimo mokestis. Ši akcija dar vyks iki gegužės pabaigos.

E.Jurevičiaus teigimu, sėkmingai augantiems fondams įtakos taip pat turėjo bendra ekonominė situacija Lietuvoje bei augantis investuotojų išprusimas bei kultūra.

„Šiuo metu Lietuvoje tikrai nemažai dėmesio skiriama investuotojų švietimui, jų supažindinimui su finansiniais instrumentais. Vis daugiau žmonių suvokia, kad norint užsitikrinti stabilią finansinę ateitį investuoti būtina, o optimalus būdas pinigus yra patikėti šios srities specialistams”, – kalbėjo „JT investicijų valdymas” direktorius.

„JT investicijų valdymas” šiuo metų yra įsteigęs bei valdo penkis fondus. „JT Baltijos akcijų fondo I” pajamingumas nuo šių metų pradžios siekia 9,36 proc., o nuo įkūrimo – 203 proc., „JT Baltijos akcijų fondas II” nuo metų pradžios ir įkūrimo išaugo atitinkamai 13,6 ir 272 proc., „JT Baltijos fondų fondas” atitinkamai ūgtelėjo 6 ir 19,2 procento.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.