Neringa judės džiazo ir klasikos ritmu

Vasaros sezono atidarymą ankstinanti Neringa renginius pradeda jau šį ketvirtadienį. Šventinė savaitgalio programa išsibarstys įvairiose erdvėse – norima sukelti didžiulį judėjimą, kuris nuvilnytų per visą Neringą.

Sezono atidarymo renginius organizuojanti firma „Promo Plius” pasirinko kultūrinį aspektą, tačiau tikina, jog nuobodžiauti neteks įvairių poreikių ir skonių žmonėms.

Šventiniai renginiai prasidės jau poryt Ciūricho (Šveicarija) mokyklos orkestro koncertu Nidoje, penktadienį duoklė bus atiduota istorinei sukakčiai – karalienės Luizės kelionei į Klaipėdą per Neringą 200 metų jubiliejui paminėti.

Pasak „Promo Plius” direktorės Mindvilės Kaušpėdaitės, būtent šioji Užsienio reikalų ministerijos paskelbta data buvo atspirties taškas visiems Neringos sezono atidarymo renginiams.

Karalienės pėdsakais

Išsilavinusi karalienė Luizė turėjo didelę įtaką to meto Klaipėdos kultūriniam gyvenimui, tad projekto „Karališkasis pėdsakas Neringoje” autorė – UNICEF geros valios ambasadorė aktorė Virginija Kochanskytė – skaitys ištraukas iš to laikmečio laiškų, skambės senoji muzika ir tekstai.

Penktadienį literatūriniame-muzikiniame projekte Nidos katalikų bažnyčios prieigose taip pat dalyvaus dainininkai, tarptautinių konkursų laureatai Artūras Kozlovskis ir Giedrė Zeicaitė, pianistė Edita Zizaitė, mimas Aleksas Mažonas, vaikų senosios muzikos ir šokių kolektyvas „Dolce musica”.

Į projektą įtraukti ir Neringos kolektyvai: folkloro ansamblis „Giedružė”, šokių kolektyvas „Kalnapušė” bei jaunoji pianistė Akvilė Andrijauskaitė.

Prie projekto „Karališkasis pėdsakas Neringoje” prisidėjo Vokietijos ambasada Lietuvoje. Karališkas priėmimas planuojamas ir vilos „Karalienė Luizė” Pervalkoje svečiams.

Tos pačios dienos vakarą į Nidos prieplauką pakvies Lietuvos virtuozų koncertas „Divertismentas vakarėjant džiazo ir roko ritmu”, kuriame dalyvaus E. Jonavičius, D. Golovanovas, R. Malinauskas, ir L. Būda. Vokietijoje itin sėkmingai pasirodžiusį šį projektą mūsų šalies žiūrovai galės pamatyti pirmą kartą.

Be to, prie prieplaukos gros ir roko grupė „Gateway” iš Vokietijos.

Nuo kino iki…

Turtinga šeštadienio meninė programa apims įvairiausius žanrus: Nidoje vyks mažųjų kino formų retrospektyva „Neringa atvirai” (Vasaros media studijos), Klaipėdos kamerinis styginių kvartetas pakvies į koncertą „Vasarinių garsų popietė”, vėliau – „Brass kvintetas” kartu su Dalia Kuzmarskyte.

Šeštadienį A. Vizgirdos „Pilies teatras” pristatys gatvės vaidinimą-paradą „Sirenos”, o vėliau pirmą kartą į Nidos prieplauką iš visos Neringos susirinkę laivai su dainomis bus palydėti plaukioti po Kuršių marias.

Tos pačios dienos vakarą prieplaukoje nuvilnys „Populiariosios muzikos klasikos bangos” su Inga Valinskiene, Violeta Riaubiškyte ir Viliumi Tarasovu su grupe, Reda Striškaite, E. Jonavičiumi, R. Narijauskaite ir grupe „Maestro” bei džiazo grupe „Funk U”, o renginį vainikuos ugnies šou.

Nenuskriaustas liks jaunimas, galėsiantis linksmintis „DJ Summer Opening Party” vakarėlyje su geriausių šalies didžėjų komanda.

Visuotinio sujudimo siekiama į šventinius renginius įjungiant ir viešojo maitinimo įstaigas. Dauguma kavinių tą savaitgalį stengsis būti išskirtinės ir klientus vilioti nekasdieniais drabužiais, atrakcijomis bei kitomis įdomybėmis, kad taptų įdomesnės ir patrauklesnės lankytojams.

Neringa – ne tik Nida

Šių metų sezono atidarymas nuošalyje nepaliks mažesnių Neringos gyvenviečių – renginiai vyks Juodkrantėje, Pervalkoje ir Preiloje.

Organizatoriai nori parodyti, kad Neringa – ne tik Nida, tad pirmą kartą Neringos istorijoje bus organizuojamas žuvų turgus. Žvejai sugautą bei jau paruoštą laimikį bei žvejybos reikmenis šeštadienį pardavinės improvizuotame turguje Preiloje, prie seniūnijos.

Sekmadienis bus ne tik Šeimos diena kurorte, bet ir Žuvų gatvės atidarymo Juodkrantėje diena, kad grįždami namo lauktuvėms poilsiautojai galėtų nusipirkti marių žuvies.

Neringos grožį labiau įvertinti turėtų padėti ir jau šį šeštadienį startuosiančios jogos meistro Vyčio Zabulėno rytmetinės pamokos centriniame Nidos paplūdimyje.

Pasak organizatorių, gegužę orai būna permainingi, tad programa orientuota į tai, kad renginiai galėtų vykti bet kokiu oru. Tiesa, išankstinėmis prognozėmis, sinoptikai šį savaitgalį žada gražų orą.

Pernai Neringos vasaros sezono atidarymo renginiai prasidėjo gegužės 27 dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.