A. Kubilius siūlo Vyriausybei artimiausių darbų sąrašą

Seimo vicepirmininkas Tėvynės sąjungos lyderis Andrius Kubilius siūlo papildyti Seime svarstomą rezoliucijos projektą dėl Vyriausybės 2006 metų veiklos ataskaitos kai kuriais, jo nuomone, būtinais Vyriausybės darbais.

Seimo posėdžių sekretoriate įregistruotame pasiūlyme politikas ragina Vyriausybę imtis visų priemonių, kad Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšos Lietuvoje būtų panaudojamos efektyviai, skaidriai ir siekiant ilgalaikių svarbiausių valstybės tikslų.

A. Kubilius taip pat ragina Vyriausybę sparčiau įgyvendinti Seimo nutarimus, kuriais svarbiausiais Lietuvos 2007-2013 m. struktūrinės paramos panaudojimo strategijoje numatytais prioritetais pripažįstami tie, kurie yra susiję su ilgalaikio Lietuvos ūkio konkurencingumo stiprinimu. Tai, anot jo, investicijos į žinių infrastruktūras, mokslinius tyrimus, inovacijas ir aukštųjų technologijų plėtrą.

Svarbiausiais prioritetais europinėje Lietuvos politikoje 2007-2008 m. A. Kubilius siūlo laikyti Europos energetinio saugumo ir vieningos santykių su Rusija politikos kūrimą ir įgyvendinimą.

Jo nuomone, Vyriausybė turėtų aktyvinti diplomatines ir kitas priemones, siekiant sėkmingų ir palankių šaliai sprendimų dėl Šengeno erdvės plėtros; taip pat kuo skubiau patikslinti Infliacijos valdymo strategiją, kuria būtų vadovaujamasi siekiant kuo ankstesnės Lietuvos narystės euro zonoje.

Tėvynės sąjungos lyderis A. Kubilius ragina Gedimino Kirkilo mažumos Vyriausybę atsakingai įgyvendinti aukštojo mokslo ir studijų pertvarką.

Įgyvendinant Ekonominės migracijos valdymo strategijos tikslus, jis siūlo nacionalinę švietimo ir mokslo politiką papildyti Lietuvos mokslininkų išsaugojimo šalyje ir grąžinimo į tėvynę programa, o nacionalinėje jaunimo politikoje – jaunimo emigracijos mažinimo tikslais.

A. Kubilius primena Vyriausybei, kad realus Lietuvos interesų Europos Sąjungoje įgyvendinimas yra sudėtingas politinis uždavinys, turintis sujungti šalies raidos prioritetus, numatytus Lietuvos strateginiuose dokumentuose.

„Todėl Vyriausybės ataskaitoje didelis dėmesys turi būti skiriamas ne tik Europos kaimynystės politikos Rytų dimensijai. Be to, Vyriausybė turėtų siekti aiškaus nacionalinio susitarimo dėl svarbiausių Lietuvos interesų Europos Sąjungoje bei dėl efektyvaus jų atstovavimo ir gynimo”, – mano A. Kubilius.

Valdančiųjų frakcijų atstovai Irena Šiaulienė, Aldona Staponkienė, Algirdas Ivanauskas ir Vytautas Bogušis siūlo Seimui priimti teigiamai vertinančią Vyriausybės darbą rezoliuciją.

Jų įregistruotame rezoliucijos projekte siūloma Seimui pritarti Vyriausybės 2006 metų veiklos ataskaitai, įvertinus „šios Vyriausybės indėlį į praėjusių metų Lietuvos pasiekimus ekonominėje, socialinėje bei regioninės plėtros srityse, taip pat užsienio politikoje”.

Seimo frakcija „Tvarka ir teisingumas (Liberalai demokratai)” siūlo nepritarti Gedimino Kirkilo vadovaujamai Vyriausybės 2006 metų veiklos ataskaitai.

Tokį alternatyvų rezoliucijos projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo šios frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis.

Liberaldemokratų nuomone, Vyriausybės veiklos ataskaitoje „reali padėtis Lietuvos ekonominėje, socialinėje, regioninės plėtros, teisės ir teisėtvarkos, nacionalinio saugumo ir kitose svarbiausiose srityse pateikiama neobjektyviai”. Ši frakcija savo rezoliucijos projekte taip pat siūlo pažymėti, kad „sudėtingiausių problemų analizė paviršutiniška, nesiūlomi jų sprendimo būdai, neaptariami artimiausio laikotarpio Vyriausybės veiklos prioritetai”.

Nepritarti Vyriausybės ataskaitai yra žadėjusi ir opozicinė Darbo partijos frakcija.

Vyriausybės metinės veiklos ataskaitą ministras pirmininkas G. Kirkilas pateikė Seimui gegužės 3 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.