Jaunieji ateina

Gegužės 16 d., trečiadienį, Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje išskirtinis vakaras – jaunųjų kompozitorių kūrinių chorui koncertas-konkursas.

Choras „Jauna muzika” nerimsta – nuolat ieško naujo repertuaro savo programoms, ypač lietuvių kompozitorių, todėl ir sumanė rengti kūrinių chorui konkursą. Tai nėra pirmasis bandymas – panašus konkursas vyko 1993 metais, kuriam sukurti kūriniai šiandien yra ne tik įtraukti į choro kompaktinę plokštelę „Lietuvių choro muzikos rinktinė”, bet ir atliekami daugelio chorų mūsų krašte ir užsienyje. Vienas jų, Vidmanto Bartulio „Gražuolis garvežys” tapo daugelio chorinių programų puošmena.

Trečiadienį kartu su Lietuvos chorų sąjunga ir Lietuvos liaudies kultūros centru rengiamas jaunųjų kompozitorių kūrinių chorui konkursas – tikras iššūkis ir choro nariams, ir kompozitoriams. Prieš gerą pusmetį paskelbus konkursą, jaunieji kūrėjai į kvietimą atsiliepė labai aktyviai. Dirigentas Vaclovas Augustinas ir choro dainininkai išnagrinėjo 15 partitūrų. Konkursui buvo pasirinktos devynios – pačios brandžiausios. Taigi Šv. Kotrynos bažnyčioje komisijos ir klausytojų teismui – ilgo ir entuziastingo kūrybinio proceso rezultatas. Geriausieji bus vertinami ne tik komisijos narių, bet ir publikos bei choro „Jauna muzika” dainininkų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.