Per Nacionalinės pažangos premijos teikimo ceremoniją – gurmaniška programa

Vienas gražiausių Lietuvos tenorų Merūnas su pasauline žvaigžde izraeliete Limor Shapira, kylanti operos žvaigždė Asmik Grigorian, Česlovas Gabalis ir Povilas Meškėla, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas Gintaro Rinkevičiaus ir Vee Diawara. Šie išskirtiniai kūrėjai ir atlikėjai – šiemetinės Nacionalinės pažangos premijos įteikimo ceremonijos svečiai.

Garsiausi šalies atlikėjai ruošiasi gegužės 19-ąją, sekmadienį, vyksiančiam iškilmingiausiam metų renginiui – Nacionalinės pažangos premijos laureatų paskelbimo ceremonijai. Tiesioginė Nacionalinės pažangos, dar kitaip vadinamos lietuviškąja Nobelio premija, teikimo ceremonija bus tiesiogiai transliuojama iš Vilniaus universiteto Teatro salės. Ceremonijos metu bus įteiktos trys 70 tūkst. litų vertės pažangos premijos – Mokslo pažangos, Partnerystės pažangos ir Kultūros pažangos.

Renginį ves operos solistas Vytautas Juozapaitis.

Nacionalinės pažangos premijos laureatams dainuos ir grieš iškilūs Lietuvos atlikėjai. Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras su „Skamp” lyderiu Vee Diawara ruošiasi atlikti Leroy Andersono „Pjesę simfoniniam orkestrui ir spausdinimo mašinėlei”, spausdinimo mašinėle gros Vee. Du prisiekę roko atlikėjai – Povilas Meškėla ir Česlovas Gabalis – giedos Lietuvos Respublikos himną. Asmik Grigorian atliks ariją iš operos nemirtingosios „Karmen”. Specialų pop klasikos kūrinį repetuoja Merūnas ir Limor Shapira.

Šiemet dėl Nacionalinės pažangos premijos varžysis lituanistai, matematikai, kultūros istorikai, ryškiausi šalies kultūros veikėjai, taip pat mokslininkai ir verslininkai, sąlygojantys pažangą elektromechanikos bei lazerių pramonės ir mokslo srityse.

Nacionalinės pažangos premijos įsteigtos siekiant paskatinti Lietuvos intelektualinį progresą, mokslo, kultūros, verslo ir visuomenės augimą. Šios premijos iniciatoriai – Vilniaus Universitetas, LNK ir Hansabankas.

Iškilmingiausia metų LNK transliacija – gegužės 19-ąją, šeštadienį 19.05 val. tiesiogiai per LNK.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.