Kauno dramos gastrolėse – premjera

Į didžiųjų savo gastrolių Vilniuje programą Kauno dramos teatras įtraukė visas šio sezono premjeras. Netgi tą, kuri dar tik repetuojama. Režisieriaus Agniaus Jankevičiaus statomos lenkų dramaturgo Michalo Walczako „Kelionės į kambario vidų” premjerą išvys daugiau Vilniaus nei Kauno žiūrovų.
Neįvardijamo žanro postmoderni M. Walczako sukurta istorija „Kelionė į kambario vidų” Lietuvos scenoje statoma pirmą kartą. Joje ironiškai ir kartu filosofiškai pasakojama apie šių laikų žmogų – ieškantį dvasinio komforto, tačiau vengiantį prisiimti atsakomybę netgi už savo paties gyvenimą. Suaugti, atsiriboti nuo tėvų, rasti darbą, savus namus, mylimą žmogų – paprasti ir aiškūs jauno žmogaus siekiai. Tačiau ne kiekvienam pavyksta juos įgyvendinti, ypač jei į bekuriamą standartinį gyvenimėlį nusprendžia įsikišti makabriškos būtybės.
Ekspresyvios M. Walczako pjesės raišką režisierius sieja su chrestomatinių XX a. rašytojų kūryba. Anot A. Jankevičiaus, „Kelionės į kambario vidų” atmosfera ir aplinkybės artimos F. Kafkos kūriniams, o anapusinio pasaulio veikėjai kažkuo primena M. Bulgakovo sukurtus personažus.
„Kelionė į kambario vidų” – antrasis režisieriaus A. Jankevičiaus darbas Kauno dramos teatre. Kaip ir prieš metus pastatytame Nikolajaus Erdmano „Savižudyje”, režisierius toliau plėtoja nevykėlių temą. „Savižudis” byloja apie žmogų, kuris nori būti svarbus, o šiame spektaklyje – apie žmogų, kuris tiesiog nori būti. Šiuos du spektaklius jungia ne tik giminiška tematika, bet ir kūrybinė komanda. Mistinę nepaprasto kambario atmosferą kuria scenografė Laura Luišaitytė, o muzikoje spektaklio nuotaikas atskleis kompozitorius M rtiFš ViKauno dramos teatro gerbėjams Vilniuje šįkart išties pasisekė – jie išvys net du premjerinius „Kelionės į kambario vidų” spektaklius. Kauno valstybinio dramos teatro Palėpės salėje premjera bus pristatyta gegužės 17 dieną, o Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre – gegužės 19 ir 20 dienomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.