Geriausias „širdutes” kuria BMW

Devintą kartą vykusiuose Geriausio pasaulio metų variklio rinkimuose triumfavo bavarai – vienas BMW motoras pripažintas pačiu geriausiu, dar trys vokiečių kompanijos varikliai laimėjo atskirose kategorijose.

Pasigirti gali ir jų tautiečiai iš „Volkswagen” – jų motorai nugalėjo dviejose nominacijose, kaip ir „Toyota”. Tarp laimėtojų dar buvo „Porsche” ir „PSA Peugeot Citroen”.

Jei norite turėti automobilį su geriausiu šiemet varikliu visoje planetoje, teiraukitės BMW 335i. Būtent šiam modeliui skirta 3.0 L V6 jėgainė su dviguba turbina ir pripažinta pačia geriausia. Ji laimėjo ir nuo 2,5 iki 3 litrų darbo tūrio kategorijoje.

Ekspertų nuomone, šiemet BMW rinkai pasiūlė ir geriausią sportinio tipo motorą – M5 ir M6 modeliams skirtą 5.0 L V10. Jis nugalėjo ir variklių nuo 4 l kategorijoje. Klasėje nuo 2 iki 2,5 l geriausiu išrinktas 2.5 L motoras (montuojamas BMW 325, 525, X3 ir Z4 modeliuose).

Tarp 1,4-1,8 l motorų nugalėjo dar viena BMW, tiesa, šįkart kartu su koncernu „PSA Peugeot Citroen” kurta „širdutė” – „MINI Cooper S” bei „Peugeot 207”, 207CC ir 207RC skirta 1.6 L „Turbo” jėgainė.

„Toyota” triumfavo kitose dviejose nominacijose – garsiajam modeliui „Prius” skirtas 1.5 L „Hybrid Synergy drive” pripažintas geriausiu alternatyviniu bei ekonomišku motoru, o „Toyota Aygo” ir „trynukams” „Toyota Yaris”, „Peugeot 107”, „Citroen C1” skirtas 1.0 L variklis laimėjo jėgainių iki 1 l darbo tūrio kategorijoje.

Laimėjimais džiaugėsi ir „Volkswagen”: tarp 1 ir 1,4 l variklių geriausiu tapo 1,4 l TSI („Golf”, „Touran”, „Jetta” modeliai), o tarp 1, 8 ir 2 l motorų – 2.0 L TFSI, skirtas „Golf”, „Golf GTi”, „Eos”, „Jetta” „Audi A3”, A4, A6 bei TT, „SEAT Leon” bei „Leon”, ir „Škoda Octavia” modeliams) „širdutės”.

Legendinio „Porsche 911 Turbo” motorui 3.6 L V6 nepavyko nurungti minėto BMW 5.0 L variklio „sportininkų” kategorijoje – jis tenkinosi geriausiojo tarp 3 ir 4 l jėgainių titulu.

Žurnalo „Engine Technology International” rengiamas „Tarptautinio metų variklio” apdovanojimas, kurį skiria 62 automobilizmo tema rašantys žymūs žurnalistai iš 30 šalių, yra vienas iš geidžiamiausių apdovanojimų automobilių pramonėje. Žiuri nariai vertina savo įspūdžius vairuodami naujausius modelius, nustato, kurie varikliai pasižymi geriausiomis savybėmis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.