Antrasis Palangos sezono blynas – prisvilęs

Palangos sezono atidarymas beveik niekuo nesiskyrė nuo paprasto vėsaus vasaros savaitgalio – pirmyn atgal J. Basanavičiaus gatve vaikščiojančių žmonių būriai, poilsiautojais aplipęs jūros tiltas ir apytuštėse kavinėse alų gurkšnojantys klientai.

Laukusiems naujų pramogų ir atrakcijų dienos metu kurorto svečiams teko nusivilti. Apie tai, kad palangiškiai tik pradeda sezoną, išdavė kai kurios nespėjusios pasiruošti ir nedirbančios kavinės.

Norėjusiems pamatyti žadėtą prancūzų gatvės vaidinimą „Šviesos gladiatoriai” dieną, teko nusivilti – renginys buvo atidėtas.

Palangos kultūros centro direktorius Nerijus Stasiulis į kalbas „kodėl” nesileido, tik paaiškino, kad vaidinimo nebus dėl techninių kliūčių, o visa kita vyks pagal programą.

Kai kurios šeimos su vaikais neslėpė nusivylimo, nes būtent dėl šios žadėtos atrakcijos susiruošė į kurortą, o laukti iki vėlyvo vakaro, kai buvo numatytas pakartotinis gatvės trupių pasirodymas, nesinorėjo – vėsus oras ir pramogų stoka darė savo.

Apytuštės kavinės, anot Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidento Gintauto Rekašiaus, labiau priminė pasiruošimą prieš didįjį mūšį – vasaros sezoną. Mat kai kurios jaunutės padavėjos negalėjo atsakyti į elementarų klausimą, kiek jų kavinėje kainuoja kava, o užsakyto puodelio teko laukti vos ne kaip kepsnio.

Laukusiems įdomesnių pramogų teko tenkintis pasivaikščiojimais pagrindinėmis gatvėmis, muge Vytauto gatvėje. Pučiamųjų instrumentų gerbėjai galėjo pasiklausyti Palangos ir Vidaus reikalų ministerijos Reprezentacinio pučiamųjų orkestrų koncertų, o vėliau su „Trimito” orkestru palydėti saulę.

Žuvies pakako, žiūrovų trūko

Pirmą kartą kartu su sezono atidarymu vyko menkių gaudymo varžybos „Baltijos menkė 2007”. Ryte į jūrą išlydėti žvejai grįžo po šešių valandų su laimikiu.

Siekiant išvengti kai kurių žvejų gudrybių, buvo atsižvelgta į laimikio kokybę, tad kiekvienas dalyvis savo nuožiūra pateikė keturias pačių pasirinktas didžiausias menkes.

10 tūkst. litų prizas už didžiausią, 4,720 kg svėrusią menkę atiteko Giedriui Lodai, tądien šventusiam 40 metų jubiliejų. Pirmoji vieta komandinėje rungtyje už bendrą keturių menkių svorį – 10 kg ir 620 gr. – atiteko debiutantų komandai „Kitame gale KYA”, kurią sudarė G. Loda ir Gintaras Kaukėnas.

Varžybose iš viso dalyvavo 37 ekipažai. Anot vieno iš organizatorių Mindaugo Skirmonto, dalyvių ir žuvies pakako, o štai žiūrovų pritrūko. Blogas oras atbaidė ne tik smalsuolių būrius, bet ir sutrukdė parašiutininkų pasirodymams virš jūros.

Frankešteinas, gladiatoriai ir fejerverkas

Vakarop kurorte akivaizdžiai daugėjo žmonių, tarp kurių daugiausia buvo jaunimo.

Kavinėse koncertuojantys atlikėjai, rodės, stengėsi peršaukti vienas kitą: vienoje pusėje visu garsu skamba lietuviški šlageriai, kitoje J. Basanavičiaus pusėje – rusiški.

Didesnes žiūrovų gretas sutraukė J. Basanavičiaus gatve pajudėjusi Ispanijos gatvės trupė „Pakonstein” – penkių metrų aukščio valdomas Frankenšteinas anglų kalba kvietė sekti paskui.

Vietomis jis stabtelėdavo pabendrauti su publika ar kavinėse sėdintiems klientams paspausti ranką, surengti mini mirties ir prisikėlimo scenas. Vieni aikčiojo ir tikino nieko panašaus nematę, o kitiems Frankenšteinas kėlė slogų įspūdį, tačiau abejingų nebuvo.

Žiūrovai įspūdingo aukščio figūrą bandė įamžinti fotoaparatais ir mobiliaisiais telefonais. Kai kurie neslėpė nusivylimo, tikėjęsi didesnės atrakcijos. Kiti pasigedo, kad trupės aktoriaus kalba būtų verčiama iš anglų kalbos.

Nepasekusieji Frankenšteinui įkandin jūros tilto link, galėjo stebėti prancūzų trupės „Šviesos gladiatoriai” pasirodymą.

Džiaugsmingai nusiteikę, lengvai spyruokliuojantys baltais apdarais vilkintys bei aktoriai ant kojūkų bendravo su publika: paglostydavo galvą vaikui, atimdavo filmavimo kamerą iš solidaus vyro, karstėsi ant miesto šviestuvų. Neatsitiktinai praeiviai prancūzų trupę pakrikštijo „geriečiais”, o ispanų – „blogiukais”.

Daugiausiai smalsuolių sutraukė žadėtas ilgas kaip niekada – 20 minučių trukmės fejerverkas ant jūros tilto. Valanda prieš jį Palangos gatvėse susidarė važiuojančių į kurortą mašinų spūstys.

Taksistai taip pat patvirtino, kad apie 22-23 val. automobilių srautai gerokai išaugo.

Fejerverko pradžios sulaukė ne visi kurorto svečiai. Kai kurie grįžti atgal suskubo dar prieš sutemstant. Merginos iš Klaipėdos, susiruošusios grįžti namo, tikino nesijaučiančios saugios, kai aplink šlitinėja jauni girti žmonės.

Tiesa, patruliavę policijos pareigūnai šventinį savaitgalį didesnių incidentų, be kelių susistumdymų, Palangoje neužfiksavo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.