Rankinis: „Lūšis” pusfinalyje nežais

Lietuvos vyrų rankinio čempionato pusfinalio seriją iki 2 pergalių šiandien pradės „Vilniaus” ir Klaipėdos „Dragūno” rankininkai. Vakar kovą dėl vietos finale pradėjo Panevėžio „VikingMalt/Jaukurai” ir Kauno „Granitas/Karys”.

„Dragūnas” į pusfinalį pateko be kovos, nes Kauno „Lūšies” rankininkai neatvyko išvykoje žaisti antrųjų ir namie trečiųjų serijos iki 2 pergalių rungtynių. Pirmą mačą namie kauniečiai laimėjo 36:24.

Tęsti seriją su uostamiesčio ekipa „Lūšis” atsisakė, nes dar šeštadienį vykdami į Klaipėdą žaisti antrųjų rungtynių per tragedija pasibaigusią avariją keletas jos žaidėjų patyrė nesunkias traumas. Antrasis mačas buvo nukeltas į trečiadienį, bet kauniečiai į Klaipėdą neatvyko. Už tai jiems buvo įskaitytas pralaimėjimas rezultatu 0:10 ir skirta 3500 litų bauda. Trečiosios serijos rungtynės turėjo vykti ketvirtadienio vakarą, bet iš anksto buvo aišku, kad jos neįvyks.

Vakar vyrų čempionatą rengianti Lietuvos rankinio lygos klubų asociacija (LRLKA) nusprendė „Lūšiai” įskaityti dar vieną pralaimėjimą rezultatu 0:10, tačiau antros 3500 litų baudos neskyrė. Taip „Dragūnas” laimėjo seriją 2-1 ir pateko į pusfinalį.

„Lūšies” vadovai itin pasipiktino sprendimu klubui skirti piniginę baudą. Jie tvirtina, kad nusiuntė LRLKA visus reikiamus dokumentus, įrodančius, kad rankininkai negali išbėgti į aikštę. Kauniečių teigimu, neatvykimas į Klaipėdą buvo motyvuotas, bet bauda skirta „už neatvykimą be pateisinamos priežasties”.

LRLKA valdybos pirmininkas Edis Urbanavičius teigia, kad prieš antrąjį mačą atsiųstas tik abstraktus paaiškinimas, kad žaidėjai patyrė traumų, medikų išvadų dėl galimybės žaisti ten nebuvo. Reikiamas pažymas „Lūšis” atsiuntė, kai LRLKA Teisės ir ginčų komisijos posėdis jau buvo pasibaigęs ir sprendimas dėl antrųjų rungtynių jau buvo priimtas.

„Piniginę baudą už pirmąsias nesužaistas rungtynes skyrėme dėl to, kad tuomet buvo numatytas mačo laikas, į varžybų vietą buvo atvykę teisėjai. Trečiųjų rungtynių nebuvo patvirtintas net laikas, buvo aišku, kad jos neįvyks, todėl neskirta ir piniginė bauda”, – sakė E.Urbanavičius.

Vis dėlto „Lūšis” net ir po nepalankių LRLKA sprendimų galėjo patekti į pusfinalį. „Dragūno” atstovai, suprasdami, kad jų komanda yra gerokai silpnesnė už reguliariojo sezono nugalėtojų, pasiūlė jiems užleisti vietą pusfinalyje. Tačiau „Lūšies” vadovai atsisakė. Jie jau anksčiau prašė nukelti mačus su klaipėdiečiais į birželio vidurį, nes tik tada traumas patyrusiems žaidėjams bus saugu grįžti į aikštę. Patenkinti šį prašymą LRLKA neturi jokių galimybių, nes žlugtų visi planai: jau nustatytos pusfinalio ir finalo rungtynių datos, suderintos televizijos transliacijos, numatyta čempionato uždarymo data.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.