A.Pocius Atėnuose buvo su D.Jurgelevičiumi

Aiškindamiesi, kur ir su kuo yra išvykęs postą prarandantis susikompromitavęs Valstybės saugumo departamento vadovas, parlamentarai apsigavo. Į Graikijos sostinę Arvydą Pocių lydėjo visai kitas jo pavaduotojas.

Ketvirtadienį svarstant Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo atleidimo klausimą pagrindinio skandalingosios istorijos herojaus Arvydo Pociaus Seimo plenarinių posėdžių salėje taip ir nesulaukta. Netrukus pranešta, kad susikompromitavęs VSD direktorius drauge su savo pavaduotoju ūkio reikalams Alfonsu Balzariu vieši Graikijos sostinėje Atėnuose.

Tačiau LŽ išsiaiškino, jog A.Pocius į šią komandiruotę vyko ne su A.Balzariu, o su kitu pavaduotoju – Dariumi Jurgelevičiumi. „Apie tokius dalykus kaip komandiruotės mes apskritai nepasakojame, niekada tokios praktikos nebuvo. A.Balzaris irgi išvažiavęs, bet kitur. Net nežinau, kur tiksliai. Seimo nariai „suvedė”, kad jis kartu su A.Pociumi”, – LŽ sakė VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Algimantas Matulevičius vakar LŽ teigė prieš minėtą posėdį gavęs iš VSD atsakymą į paklausimą dėl tarnybinių butų privatizavimo. Jį pasirašęs dar vienas saugumo vadovo pavaduotojas Dainius Dabašinskas informavo komitetą, jog negali pateikti prašomų duomenų, nes šiuo metu A.Pocius ir A.Balzaris yra išvykę į komandiruotę. Kad saugumo vadovas Atėnuose, paskambinę į VSD sužinojo komiteto darbuotojai. Greičiausiai tai ir paskatino susieti abiejų pareigūnų maršrutą.

„Kad A.Pocius Atėnuose su D.Jurgelevičiumi, dar pikantiškiau”, – iš LŽ sužinojęs, jog supainiojo pavaduotojus, nusijuokė A.Matulevičius.

Tačiau, pasak Seimo NSGK pirmininko, yra ir kita medalio pusė.

„Išvažiuodamas iš Lietuvos A.Pocius bet kokiu atveju turėtų apie tai pranešti prezidentui. Pamenu, kai tik perėmiau vadovavimą komitetui, kai dar nebuvo jokių išvadų, jis ir mane informuodavo apie savo išvykas, nors formaliai galėdavo to ir nedaryti”, – kalbėjo A.Matulevičius. Anot parlamentaro, jei tokios institucijos vadovas siunčia save į komandiruotes, tai jau visiška nesąmonė.

Prezidento patarėjas Ugnius Čižiūnas vakar LŽ patvirtino, kad gegužės pradžioje Prezidentūra gavo iš VSD raštą, kuriame informuojama apie A.Pociaus tarnybines komandiruotes. Tarp kelionių maršrutų minimi ir Atėnai. Tačiau, pasak U.Čižiūno, įstatymai nenumato, kad VSD vadovas, išvykdamas už šalies ribų, privalėtų apie tai informuoti prezidentą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.