Drew Barrymore: „Nemoku subręsti”

Naujoje muzikinėje komedijoje „Muzika ir žodžiai” Driū Berimor (Drew Barrymore) suvaidino buvusio populiaraus dainininko (akt. Hugh Grant) namų tvarkytoją, kurios sugebėjimas eiliuoti sutvirtino jų romantinę bei kūrybinę sąjungą. Premjeros išvakarėse aktorė prisipažino, jog muzikos pasaulis nėra jos pasaulis, tačiau ji džiaugiasi įveikusi savo baimę dainuoti.

Neseniai jums sukako 32 metai. Ką naują atradote per pastarąjį laiką?

Sugebėjimą įveikti savo pačios baimes. Man patinka dainuoti, bet aplinkiniams nuo mano dainavimo darosi bloga. Vis dėlto aš nusprendžiau suvaidinti dainininkę, ir padariau tai dukart („Muzikoje ir žodžiuose” bei „Naktyse Las Vege”. – Aut. past.). Taigi mirties patale man neteks gailėtis, kad nedainavau kine.

Ilgą laiką su „The Strokes” būgnininku Fabricijumi Morečiu (Fabrizio Moretti) atrodėte puiki pora. Ar judviejų santykiai padėjo jums sukurti popdainininko mūzos vaidmenį?

Mes buvome kartu beveik penkerius metus. Kai santykiai patekdavo aklavietėn, aš nebėgdavau. Bet kartą supratau, jog nieko daugiau negaliu padaryti. Būna taip, kad žmonės myli, gerbia vienas kitą, tačiau jau nesugeba būti kartu, todėl nusprendžia skirtis. Nežinau, kas manęs laukia. Žmonės kartais grįžta vienas pas kitą po išsiskyrimo, taigi aš nededu taško…

Aš myliu muzikos pasaulį. Bet jame negyvenu. Mano herojė irgi ne iš to pasaulio, taigi ji jo nepažįsta. Todėl aš sukūriau savo vaidmenį iš jos naivumo.

Savo karjerą jūs pradėjote nuo bučinio „Ateivyje” („E.T”). Dabar štai bučiuojatės su Hjū Grantu. Vis dar nervinatės, kai darote tai prieš kamerą?

Žinoma, juk aš siaubingai drovi. Prieš filmavimąsi valgau tik vaisius ir kitokį lengvą maistą, taip pat kruopščiai valausi dantis. Labai sunku emocionaliai susijaudinti, kai režisierius rėkia: „Pasisuk šen ir ten!” Todėl bučinys išeina ne romantiškas, o mechaniškas.

Vis dėlto jūsų herojai ne juokais traukė vienas kitą…

Mums nebuvo sunku, nes esame seniai pažįstami. Kai 1995 metais Grantą užtiko su prostitute ir kilo skandalas, aš jam parašiau palaikantį laišką. Aš jį labai užjaučiau, kadangi savo kailiu esu patyrusi, kaip sunku, kai ant tavęs rūstauja visas Holivudas. Jis atsakė, ir mes pradėjome susirašinėti. Grantas išsitarė tada gavęs du laiškus – nuo manęs ir nuo Frensio Fordo Kopolos (Francis Ford Coppola).

Vaikystėje turėjote pakelti sudėtingus santykius su motina…

Mūsų santykiai niekada nebuvo kaip motinos ir dukters – mes buvome lyg draugės. Kai aš gimiau, mama buvo 20-ies su trupučiu, mes neturėjome pinigų. Ji atsinešė mane į pirmąjį kino bandymą, kai buvau 11 mėnesių. Sulaukusi trejų metų, savo biografijoje turėjau 10 reklamų ir 10 televizijos filmų. Būdama ketverių, mąsčiau maždaug taip: „O Viešpatie, privalau dirbti, nes mes neturėsime iš ko sumokėti už butą.”

Ar jūs turėjote draugų bendraamžių?

Ne. Aš leisdavau laiką su mamos draugais naktiniuose Los Andželo klubuose „Comedy Store” ir „Trouba-dour”. Po „Ateivio” mama manimi naudojosi kaip bilietu. Kai bendraamžiai mokėsi mokyklose, aš stebėjau disko eros pabaigą.

Dėl to, būdama paauglė, jūs patekote į reabilitacijos centrą ir paskui ilgai nebendravote su motina. O dabar?

Aš savo mamą myliu ir gerbiu, bet mes labai skirtingos, ir bendrauti mums nelengva, juo labiau kad ilgą laiką kiekviena gyvenome savo gyvenimą.

Kada jūsų tėvas paliko šeimą?

Mano tėvai išsiskyrė man dar negimus. Tėvą mačiau labai retai. Jis buvo visiškai pamišęs ir dėl to pavojingas. Aš galvodavau: „Turiu tik mamą, ir ta pati su keistenybėmis. Taigi man teks suktis pačiai.” (Alkoholizmas nuvarė į kapus Driū senelį Džoną Berimorą (John Barrymore). Tėvas Džonas Driū Berimoras (John Drew Barrymore) mirė nuo vėžio 2004 metais. Driū rūpinosi tėvo gydymo išlaidomis. – Aut. past.)

Ar tėvo pavyzdys paveikė jūsų požiūrį į vyrus?

Jeigu atvirai, aš neturiu žalio supratimo, kaip turėtų atrodyti vyro ir moters santykiai. Kai kalbama apie verslą, aš tampu moteriška, o romantiškose situacijose esu vaikas. Niekaip nesuvokiu, kaip reikia subręsti, tapti tvirta moterimi.

Kokį vyrą norėtumėte matyti šalia savęs?

Protingą, skaitantį, šmaikštų, gabų verslui, suprantantį, ką jam daryti su savo svajonėmis. Tokį, koks galėtų lyderiauti mūsų santykiuose, o ne tik rūpintis manimi. Trumpai tariant, man reikia vyro, kuris norėtų kartu su manimi atidaryti kino studiją ir kurti filmus kviečiant naujus kinematografus, kurie anksčiau neturėjo šansų atskleisti savo galimybių. (Naujasis Driū širdies draugas režisierius Spaikas Džonzas (Spike Jonze), žinomas kaip filmų „Būti Džonu Malkovičumi”, „Adaptacija” kūrėjas, atitinka šiuos kriterijus. – Aut. past.)

Neketinate kurti šeimos, turėti vaikų?

Aš visada norėjau didelės šeimos, nes niekada jos neturėjau. Taip jau susiklostė, kad mano šeima tapo draugai. Mano namuose visada pilna žmonių.

Filmavimo aikštelės tapo jūsų universitetais. Kokią patirtį vertinate labiausiai?

Dažnai susiduriu su kvailiais, kurie mano, kad realus gyvenimas panašus į tą, kurį rodo filmuose. Filme „Muzika ir žodžiai” vyras per valandą supranta, kad jam reikalinga būtent šita moteris, ir jau per kitą valandą daro viską, kad ją pasiektų. Realiame gyvenime šis procesas trunka daug ilgiau, be to, niekas negarantuoja hepiendo.

Anksčiau sakydavote, jog nesaistote savęs jokiomis gyvenimo taisyklėmis. O dabar?

Kiekvieną rytą atsibundu su nauja svajone: persikelti į Havajus, parašyti autobiografiją, mesti Holivudą, tapti rašytoja keliautoja, apvažiuoti visą Ameriką su fotoaparatu, išleisti fotoalbumą…

O vakarais apie ką galvojate?

Vakar vakare namuose išgėriau taurę vyno, piešiau, grojau gitara ir dainavau. Paskui išklausiau žinias ir supratau: aš – demokratė, bet jeigu respublikonų kandidatas patiks man labiau, – balsuosiu už jį.

Biografijos faktai

Tikrasis aktorės vardas – Drew Blythe Barrymore. Gimė 1975 m. vasario 22 d. aktorių šeimoje.

Driū – garsios Holivudo dinastijos palikuonė: nebyliojo kino žvaigždės Moriso Kostelo (Maurice Costello) provaikaitė, aktoriaus Džono Berimoro (John Barrymore) vaikaitė. Aktorės krikštatėvis – režisierius Stivenas Spilbergas (Steven Spielberg).

Vienuolikos mėnesių Driū nusifilmavo šunų ėdalo reklamoje. Penkerių metų vaidino pirmajame savo filme („Altered States”), septynerių – „Ateivyje”, o labiausiai žiūrovai ją įsiminė filme „Naikinanti ugnis” („Firestarter”, (1984 m.).

Devynerių metų Driū pradėjo rūkyti, dešimties – gerti, vienuolikos metų paragavo narkotikų, keturiolikos jau buvo išsiųsta į skubiosios šeimos pagalbos centrą gydytis nuo alkoholio ir narkotikų priklausomybės.

14-metė Driū metė mokyklą. Ji iki šiol neturi aukštojo išsilavinimo.

Sulaukusi 15-os, mergina išleido autobiografiją „Prarasta maža mergaitė”.

19 metų ištekėjo už baro savininko Džeremio Tomaso (Jeremy Thomas). Santuoka truko 3 mėnesius.

20-ies metų įkūrė savo kino kompaniją „Flower Films”.

2001 m. ištekėjo už kanadiečio Tomo Gryno (Tom Green). Santuoka truko 6 mėnesius.

Driū yra Kortnės Lav (Courtney Love) ir „Nirvanos” lyderio Kurto Kobeino (Court Cobain) dukrelės Frensės Byn (Frances Bean) krikštamotė.

Berimor kūną puošia šešios tatuiruotės: ant dešiniosios kulkšnies ištatuiruotas kryžius, ant dešinės kojos nykščio – mėlynas mėnulis. Ant kairiosios šlaunies ištatuiruota saulutė, netoli jos – drugelis. Ant aktorės nugaros ištatuiruotas angeliukas laikantis kryžių su užrašu „Jaimie” – tai pirmojo vyro vardas, o dar žemiau, kitas angeliukas su užrašu „Jaid” ant kryžiaus. Tai aktorės motinos vardas.

1995 m. sausį Driū pozavo žurnalui „Playboy”. Aktorės mama vengrė Džeidė Berimor (Jaid Barrymore) pozavo žurnalui tų pačių metų rugsėjo numeryje.

Vienas iš Driū pomėgių – šokti su parašiutu.

Filmografija

„Ateivis” (1982),

„Naikinanti ugnis” (1984),

„Betmenas amžinai” (1995),

„Klyksmas” (1996),

„Visi sako, kad tave myliu” (1996),

„Ilgai ir laimingai: pelenės istorija” (1998)

„Vestuvių dainininkas” (1998),

„Dar nebučiuota” (1999),

„Titanas po žemės žūties” (2000),

„Čarlio angelai” (2000),

„Pavojingo žmogaus išpažintys” (2002),

„Čarlio angelai-2” (2003),

„Nuoma su priedais” (2003),

„Visados kaip pirmą kartą” (2004),

„Aistringas pomėgis” (2005),

„Muzika ir žodžiai” (2007),

„Naktys Las Vege” (2007).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.