A.Paleckio likimas – šeštadienį posėdžiausiančios socialdemokratų tarybos valioje

Socialdemokratų partijos (LSDP) taryba šeštadienį galutinai nuspręs, ar pašalinti iš partijos Vilniaus kairiųjų lyderį ir naująjį sostinės mero pavaduotoją Algirdą Paleckį.

Taip pat posėdyje bus keliami kandidatai į partijos pirmininko postą. Naują vadą, pakeisiantį juo nuo 2001 metų buvusį Algirdą Brazauską, socialdemokratai rinks per partijos suvažiavimą gegužės 19-ąją.

Pats A.Brazauskas viešai nėra pareiškęs aiškios pozicijos, ar balotiruosis rinkimuose.

Be jo, partijos pirmininko posto sieks krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas, LSDP frakcijos Seime seniūnė Irena Šiaulienė, partijos pirmininko pavaduotoja Milda Petrauskienė ir Seimo ekonomikos komiteto pirmininkė Birutė Vėsaitė.

LSDP Vilniaus skyriaus pirmininko A.Paleckio likimą taryba nusprendė svarstyti po to, kai partijos Etikos ir procedūrų komisija rekomendavo tarybai A.Paleckį pašalinti iš partijos už jos autoriteto menkinimą ir partiečių supriešinimą. Partijos prezidiumas, kuomet Vilniaus socdemai buvo suplanavę balandžio pabaigoje rinkti naują valdžią, užprotestavo rinkimus iki tol, kol galutinai nepaaiškės A.Paleckio likimas.

Tačiau skyrius ignoravo vadovybės nuomonę ir A.Paleckį perrinko antrai kadencijai.

Per pastaruosius rinkimus Vilniaus skyriuje kandidatas į partijos pirmininkus J.Olekas viešai pademonstravo remiantis A.Paleckį. Neoficialiai kalbama, jog J.Olekas partijos „blogiukui” rodo paramą mainais už tai, kad jo šalininkai per gegužės 19-ąją vyksiančius pirmininko rinkimus palaikys būtent jį.

Todėl premjeras G.Kirkilas yra teigęs, jog sunku prognozuoti, kokį verdiktą paskelbs LSDP taryba dėl A.Paleckio.

Socialdemokratų vadovybės ir etikos sargų nemalonėn A.Paleckis pateko po to, kai derybų dėl Vilniaus valdžios metu prieštaraudamas partijos vadovybės nuomonei, tačiau turėdamas Vilniaus skyriaus pritarimą, sudarė valdančiąją koaliciją su nušalintojo prezidento Rolando Pakso partija „Tvarka ir teisingumas” ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA), taip atverdamas kelia į merus liberaldemokratui Juozui Imbrasui. Pats A.Paleckis gavo mero pavaduotojo kėdę, o į savivaldybės administracijos direktoriaus postą delegavo savo šalininką 28-erių Gintautą Palucką.

Dalis socdemų svarsto, jog A.Paleckis linko prie R.Pakso vadovaujamos partijos, nes esą jam pažadėta pirmoji vieta liberaldemokratų sąraše per 2008-aisiais vyksiančius rinkimus į Seimą.

Pats A.Paleckis kategoriškai neigia tokią prielaidą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.