Rankinis: po avarijos – diskvalifikacija

Kauno „Lūšies” vyrų rankinio klubas šiandien tikriausiai bus diskvalifikuotas iš Lietuvos čempionato, nes nesužaidė dviejų ketvirtfinalio serijos rungtynių su Klaipėdos „Dragūnu”

Kauno „Lūšies” rankininkai buvo laikomi vienais iš pirmenybių favoritų. Jie per reguliarųjį sezoną tvirtai užėmė pirmąją vietą. Kauniečiai laimėjo 31 rungtynes, 2 kartus sužaidė lygiosiomis ir patyrė vos 2 pralaimėjimus. Ketvirtfinalyje jų laukė dvikova su aštuntojoje pozicijoje tarp 10 komandų per reguliarųjį sezoną likusiu Klaipėdos „Dragūnu”. Pirmąjį serijos iki 2 pergalių mačą „Lūšis” namie lengvai laimėjo 36:24 (15:8), tačiau vėliau viską sujaukė tragiška avarija gegužės 5 dieną vykstant žaisti antrųjų rungtynių į uostamiestį. Prie Kryžkalnio į kauniečių autobusą rėžėsi lengvasis automobilis, du jo keleiviai žuvo. Dalis „Lūšies” žaidėjų patyrė nesunkias traumas.

Antrosios rungtynės buvo nukeltos į gegužės 9 dieną, tačiau „Lūšis” uostamiestyje taip ir nepasirodė. Dėl to komandai pagal Lietuvos čempionato nuostatus buvo įskaitytas pralaimėjimas rezultatu 0:10 ir skirta 3500 litų bauda. Kauno klubo atstovai neatvykimą aiškina tuo, kad per avariją nukentėjusiems rankininkams medikai dar nerekomenduoja grįžti į aikštę. Trečiosios rungtynės turėjo vakar būti žaidžiamos Kaune, tačiau jau dieną buvo aišku, kad jos dėl tos pačios priežasties irgi neįvyks. Čempionato rengėjai dėl šio mačo baigties sprendimą priims šiandien. „Lūšis” tikriausiai bus diskvalifikuota iš varžybų, jai tūrėtų būti įskaitytas dar vienas pralaimėjimas rezultatu 0:10 ir galbūt skirta dar viena 3500 litų bauda.

Paprašė laukti mėnesį

Čempionato rengėjai tikina, kad „Lūšies” vadovai, prieš nuspręsdami nevykti į Klaipėdą, nepateikė medikų pažymų apie žaidėjų sveikatą. Todėl susidariusi padėtis vertinama kaip neatvykimas į varžybas be pateisinamos priežasties. Tokiu atveju pagal nuostatus ir priklauso skirti 3500 litų baudą.

„Mes iš jų gavome tik bendro pobūdžio raštą, kad įvyko avarija, tačiau konkrečių žaidėjų pažymų dėl sveikatos būklės neturime. Todėl ir priėmėme tokį sprendimą, – teigė vyrų čempionatą rengiančios Lietuvos rankinio lygos klubų asociacijos (LRLKA) Teisės ir ginčų komisijos pirmininkas Deimintas Radzevičius. – Negalime skriausti kitų komandų, todėl čempionatas tikrai nebus atidedamas.”

„Lūšies” vadovai paprašė čempionato rengėjų, kad rungtynės su „Dragūnu” būtų atidėtos net mėnesiui – iki birželio 17 dienos. „Rankininkams sukasi galvos, jie skundžiasi nugaros, pečių skausmais. Mes kol kas neįgalūs žaisti”, – pabrėžė „Lūšies” vyriausiasis treneris Antanas Katkevičius.

Sunkiai įsivaizduojama, kad čempionatui jau baigiantis, būtų tokiam ilgam laikui stabdomos bet kokios sporto šakos varžybos ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Žlugtų visi planai, klubai turėtų mokėti žaidėjams atlyginimus už papildomą mėnesį, kuris prieš sezoną formuojant klubų biudžetus nebuvo numatytas.

„Visos rungtynių datos jau numatytos, televizijos transliacijos taip pat suderintos, suplanavome ir čempionato uždarymą”, – apie galimybės atidėti rungtynes nebuvimą kalbėjo LRLKA valdybos primininkas Edis Urbanavičius.

Kreipsis į teismą

„Lūšies” vadovai tvirtina, kad gins savo poziciją net teisme, jei šiandien klubui vėl bus skirta bauda. „Žinoma, skųsime tokį sprendimą, nes negali mus už nieką bausti. Išsiuntėme skundus Kūno kultūros ir sporto departamentui, Lietuvos rankinio federacijai. Jei tai nepadės, žadame kreiptis į teismą, gal bent ten mus apgins”, – svarstė A.Katkevičius.

Lietuvos čempionato pusfinalio varžybos prasideda jau šiandien. Panevėžyje seriją iki 2 pergalių pradės vietos „VikingMalt/Jaukurai” ir Kauno „Granitas/Karys”. „Vilniaus” klubas savo varžovą sužinos šiandien, kai LRLKA priims sprendimą dėl „Lūšies” ir „Dragūno” varžybų baigties.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.