Pagrūmota dar vienam Fredos skandalo herojui

Tarnybinės etikos sargai pripažino, kad Kauno savivaldybės administracijos direktorius neišvengė interesų konflikto

Vos prieš kelias savaites į Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus postą grįžusiam ir rimtų reformų žadančiam imtis Arūnui Keserauskui gali kilti didelių nemalonumų.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad šias atsakingas pareigas ėjusiam konservatoriui nepavyko išvengti interesų konflikto. Kol kas neaišku, ar naujoji miesto taryba dabar nepuls reikalauti A.Keserausko galvos.

Privalėjo informuoti

Kauno tarybos narys socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas prašė VTEK išsiaiškinti, ar savivaldybės administracijai vadovavęs A.Keserauskas, turintis kotedžą Fredos miestelyje, galėjo vilkinti tyrimą dėl šiam privačiam kvartalui iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos skirtų milijoninių lėšų panaudojimo.

Tarnybinės etikos sargai vakar pareiškė, kad A.Keserauskas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą. Pasak VTEK pirmininkės Jolantos Petkevičienės, sprendimo pagrindas aiškus, mat asmuo, dirbantis valstybės tarnyboje, privalo vengti interesų konflikto. „Nustatėme, kad pažeistos dviejų straipsnių nuostatos. Šiuo atveju interesai nebuvo laiku deklaruoti. Ponas A.Keserauskas tarybos nariams nepranešė, kad turi šiame kvartale nekilnojamojo turto. Tai padaryti jis privalėjo, kaip ir nusišalinti nuo bet kokių sprendimų priėmimo dėl Fredos miestelio reikalų”, – LŽ sakė VTEK vadovė. Tačiau, jos teigimu, komisija nenustatė, kad šiuo atveju savivaldybės administracijos vadovas būtų priėmęs sau asmeniškai palankių sprendimų.

Įskundė nepagrįstai?

„Tai visai nesusiję su Fredos miesteliu. Protokolo dar nemačiau ir negaliu pasakyti, kas konstatuota iš tikrųjų, bet man atrodo, kad K.Kriščiūnas prašovė pro šalį. Jokios naudos iš to projekto neturėjau ir negalėjau turėti. Taip pat negalėjau padaryti kitokių sprendimų, nei padariau”, – LŽ sakė A.Keserauskas. Konservatorius pridūrė supratęs, kad etikos sargai tik konstatavo, jog jis vėlavo pateikti interesų deklaraciją.

Įtraukti ir kiti

Nerimstantis Fredos miestelio skandalas, dėl kurio įsivėlus į interesų konfliktą kaltinti ir buvęs miesto meras Arvydas Garbaravičius bei buvęs jo bendražygis tarybos narys Arvydas Žilevičius, prasidėjo ankstyvą praėjusių metų rudenį.

Tuomet paaiškėjo, kad per kelerius metus miestelio gatvėms ir šaligatviams tiesti iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos skirta 2,6 mln. litų. Kiek vėliau savivaldybės auditoriai nustatė, kad minėti darbai atlikti neturint projekto ir statybos leidimų.

Netrukus viešumon iškilo faktas, kad Fredos miestelio Gebenių gatvėje savivaldybės administracijos direktoriaus A.Keserausko šeima nuo 2005 metų turi dviejų aukštų kotedžą. 144 kvadratinių metrų pastatas įsigytas, kai A.Keserauskas veikiausiai nė neplanavo dirbti savivaldybės administracijoje, o kotedže gyveno aukšto valdininko sūnus. Tačiau minėta gatvė – viena iš dviejų, kurios buvo tvarkomos savivaldybės lėšomis pažeidžiant ne vieną įstatymą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.