Sėkmingiausiai žvejota Baltijos jūroje

Savaitgalį ir pirmadienį neapsiriko vyrai, išplaukę į jūrą.

Baltija buvo nearši. Bangavimą įgulos jautė, bet jis netrukdė mėgautis ir rodyti savo meistriškumą. Svarbiausia turėti gerai pririštą valą, specialią ritę spiningą ir įvairius pilkerius. Gylis – apie 30 metrų. Daugiau laivelių matėsi netoli nuo kranto. Menkės kibo, svoris – įvairus. Žvejyba maloni.

Tiesa, kurie žvejojo tolokai nuo įprastų vietų, neturėjo tokio džiaugsmo. Jų dreifai buvo nors ilgesni, bet tuštesni. Jūroje žvejoti reikia apdairiai, greitai orientuotis, kokiose vietose pilkerius nuleisti.

Vis daugiau valčių pasirodo Kuršmarėse apie Kiaulės Nugarą ir toliau. Geras pažįstamas Vasia su draugu žvejojo pirmadienį. Išplaukė apie 15 val. Tiesa, tada oras ėmė blogėti: lašnojo lietutis – nei didelis, nei mažas. Prognozuotojai liūčių nepranašavo, todėl vyrai pusiaukelėje nesustojo.

Žvejai aplankė artimiausias vietas prie Kiaulės Nugaros. Bandė žvejoti ir giliau, ir sekliau. Kantresni vyrai mėtė dugnines, bandė ir girliandas. Nieko įspūdingo. Kibo nedideli ešeriukai, viena kita stambesnė kuoja. Žodžiu, nebuvo kuo pasigirti. Bet sezonas pradėtas, marių oru pakvėpuota. Tiesa, norime įspėti kitus mėgėjus: nepamirškite šiltesnio drabužio, nes oras ant marių apgaulingas. Pavyzdžiui, pirmadienį iki pietų buvo lyg ir šilta, o popiet ėmė pūsti šiaurės vakarų vėjas, kuris buvo aštrus ir įkyrus.

Bet marios šyla, naktį vandens temperatūra jau pliusinė. Vadinasi, vilčių maloniai pameškerioti vis daugėja.

Kol kas turi darbo strimeliautojai. Jų gausu ant pietinio molo. Todėl strimelių yra Senojo turgaus žuvies halėje, ir mėgėjai jų siūlo gatvėse po tris litus už kilogramą. Strimelės rinktinės, nemažos ir riebios.

Danėje meškeriotojai kol kas rimtesnės žuvies nepagauna, bet smulkių parsineša. Tiesa, būna ir laimingesnių, kurie ir lyną ištraukia, stambesnę kuoją privilioja.

Žinoma, savaitgalį namuose nesėdėjo spiningautojai. Jie savo dalies ieškojo Nemune, Minijoje, Tenenyje, Leitoje. Sėkmė, gaila, lydėjo tik vieną kitą lydekautoją.

Jau užkimba ir karšių žvejojantiems su dugninėmis. Kibo, deja, labai vangiai.

Iš nidiškių žvejų sužinota, kad jie tikisi vieno pirmųjų pavasarį didoko ešerių kibimo. Tai bent malonumas žvejoti tuos „kuprius”, kurie dažnai ir į plačius tinklelius netelpa, todėl iki atplaukdami į krantą šokinėja laivo dėžėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.