Skelbiama mobilizacija – sudalyvauti ypatingoje misijoje Afganistanui

Pirmą kartą istorijoje Lietuvos kariuomenė rengia labdaros koncertą, kuriame bus renkamos lėšos Afganistano Goro provincijos vaikų skiepams. Toje tolimoje šalyje statistika žiauri: net kas ketvirtas vaikas nesulaukia penktojo gimtadienio dėl lengvai pagydomų ligų, kurių galima išvengti skiepijant.

Labdaros koncertas rengiamas Vilniaus Vingio parke gegužės 20 d. tradicinės Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos proga. Renginyje taip pat – ir įspūdinga karinė programa.

Labdaros koncertą ves TV laidos „Tele bim-bam” vedėja Neringa Čereškevičienė, talkininkaujama savo mažųjų draugų. Pirmą kartą savo dainą „Pupa” Neringa sudainuos kartu su Krašto apsaugos savanorių pajėgų orkestru, šįkart mažybinį kreipinį adresuodama Afganistano vaikams.

„Visada reikia padėti tiems, kas gyvena blogiau. Padėti Afganistano vaikams – labai graži mintis, – sakė Neringa. Bet ne tik todėl sutikau dalyvauti kariuomenės ir visuomenės šventėje, – bendradarbiavimas su kariuomene yra sena ir patikrinta „Tele bim-bam” tradicija”.

Koncerte taip pat dalyvaus populiarūs atlikėjai Jurga, Biplan, Lemon Joy, Jonas, G&G sindikatas, 69 danguje.

Koncertas – nemokamas, tačiau kiekvienas šventės dalyvis galės paaukoti Afganistano Goro vaikų skiepijimo programai. Kiekvienas litas yra labai svarbus, – išgelbėti vaiką galima jį paskiepijus nuo šešių mirtį nešančių ligų: tuberkuliozės, kokliušo, difterijos, tymų, stabligės ir poliomielito.

Aukas rinks Jungtinių Tautų vaikų fondo (United Nations Children’s Fund, UNICEF) savanoriai visos šventės metu. Ši tarptautinė nevyriausybinė organizacija – vienas svarbiausių šių metų kariuomenės ir visuomenės dienos partnerių.

„Misija Afganistane be galo svarbi Lietuvos kariuomenei, o šventėje ir visi kiti Lietuvos žmonės galės prisidėti prie šios šalies atgimimo, – sakė kariuomenės vadas gen. mjr. Valdas Tutkus. – Kažkada buvome laimingi sulaukę pagalbos iš kitų, dabar būkime laimingi padėdami Goro vaikams. Vienas vienintelis skiepas galbūt išgelbės vieno vaiko gyvybę, ir tai tik už trijų litų auką”.

Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos ištakos – tarpukaryje, ir švenčiama kasmet trečiąjį gegužės sekmadienį.

Labdaros koncertas šių metų kariuomenės ir visuomenės šventėje vainikuos ne mažiau įspūdingą karinę programą. Kariuomenė kviečia pažinti Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės veiklą, pabandyti išminuoti lauką, apsilankyti karo lauko operacinėje, išbandyti paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio įrangą, apsilankyti Karo muziejaus senovinės ginkluotės ekspozicijoje ir riterių kovose, užsukti į karinę Lietuvos žurnalistų sąjungos palapinę ir pabendrauti su kovinę patirtį karštuose taškuose turinčiais žurnalistais.

Kaip ir tarpukario laikais, kariuomenės ir visuomenės šventėje dalyvauja ne tik kariuomenė, bet ir visuomenė: savo palapines improvizuotame kariniame miestelyje turės žurnalistai, Užsienio reikalų ministerija kartu su nevyriausybinėmis organizacijomis Naujoji Europos iniciatyva ir LATA, kiti.

Detali programa ir kita išsami informacija apie šventę www.kam.lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.