Priimamų studentų skaičius nesikeis

Vyriausybė priėmė nutarimą dėl maksimalaus studentų, priimamų 2007 metais skaičiaus ir studijų įmokų dalies, apmokamos valstybės biudžeto lėšomis, nustatymo, kuriame nustatoma, kad 2007 metais į valstybines aukštąsias mokyklas gali būti priimtas toks pat maksimalus skaičius, kaip buvo ir pernai. Valstybės biudžeto lėšomis apmokamų studijų vietų skaičius – 32 400.
Universitetuose studijuojančių studentų skaičius nesikeis, tačiau nedaug keičiasi santykis tarp pirmosios (bakalauro) ir antrosios (magistrantūros) pakopų studijų vietų skaičių. Šiuo metu universitetuose studijuoja apie 23 tūkst. studentų. Atsižvelgus į Policijos departamento poreikius ir naują policininkų rengimo modelį Mykolo Romerio Universitete didėja neuniversitetinių studijų valstybės finansuojamų vietų skaičius. Studijų įmoka bus apmokama 50 procentų studentų, priimtų į pagrindinių, vientisųjų ir antrosios pakopų valstybės biudžeto lėšomis apmokamas vietas.
Didės rezidentūros finansuojamų vietų skaičius, kadangi atsižvelgiama į studijų, kuriose vykdoma rezidentūra, 2006 metų absolventų skaičių.
Universitetinių ir neuniversitetinių mokamų (neakivaizdinių ir vakarinių) studijų vietų skaičius taip pat nesikeis (per 16 tūkstančių), tačiau patvirtintas tik bendras (nepriklausomai nuo studijų formos) mokamų studijų vietų skaičius (aukštosios mokyklos pačios galės paskirstyti tą skaičių ne tik pagal programas, bet ir pagal studijų formas).
Papildomai nustatomas 150 valstybės biudžeto lėšomis apmokamų vietų rezervas, kurį mokslo ir studijų institucijos galės išnaudoti, priimdamos užsienio valstybių piliečius arba išeivijos ir lietuvių kilmės užsieniečių vaikus, vaikaičius, provaikaičius.
Be to, kaip ir 2006 metais, paliekamas 300 mokamų vietų rezervas asmenis, kurie nori studijuoti antrąkart, vienu metu studijuoti daugiau negu vienoje studijų programoje arba užsieniečius, kurių finansavimas nenumatytas pagal tarptautines sutartis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.