Prancūzijoje trečią vakarą iš eilės vyko protestai prieš Sarkozy

Prancūzijoje antradienį, jau trečią vakarą iš eilės vyko pikti protestai po savaitgalį įvykusių prezidento rinkimų, kuriuos laimėjo dešiniųjų kandidatas Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi), tačiau šį kartą protestų mastas buvo mažesnis.

Paryžiaus centro rytuose maždaug 150 protestuotojų bandė blokuoti Bastilijos rajoną, tačiau juos išvaikė didelės policijos pajėgos, kurios kelis žmones areštavo.

Pirmadienį vakare tame pačiame rajone siautėjo maždaug 500 jaunuolių, kurie šaukė „Sarko, fašistas!”, sudegino 10 automobilių, daužė langus ir išplėšė dvi parduotuves.

Tą vakarą per keturias valandas trukusius susirėmimus policija sulaikė daugiau kaip 200 žmonių. Protestuotojai per šiuos susirėmimus į policininkus svaidė akmenis, alaus skardines ir butelius; vienas pareigūnas buvo sužeistas. Antradienį dar buvo sulaikyta 15 žmonių.

Paryžiaus pietiniame Grinji priemiestyje, kur gyvena daug imigrantų, antradienį po pietų per riaušes, kurių metu protestuotojai mėtė Molotovo kokteilius, buvo sužeistas vienas policininkas ir suimti du žmonės.

Viskas aprimo, kai atvyko policijos pastiprinimas ir kai buvo panaudotos ašarinės dujos, tačiau vakare buvo apdegtas garažas ir vaikų darželis. Tai buvo pirmas išpuolis prieš visuomeninį pastatą. Niekas nebuvo sužeistas, pranešė ugniagesiai.

Pirmadienio vakarą visoje Prancūzijoje protestuotojai padegė 365 automobilius ir suėmė 160 žmonių, daugiausia – kraštutinių kairiųjų grupuočių narių, nurodė policija.

Sekmadienį vakare po N.Sarkozy pasakytos pergalės kalbos buvo padegta 730 automobilių ir suimta 600 žmonių, be to, buvo sužeisti 78 policininkai.

Pirmadienį N.Sarkozy išvyko iš Prancūzijos į Maltą trijų dienų atostogoms, per kurias nori pailsėti nuo karštligiškos rinkimų kampanijos ir pasirengti gegužės 16 dieną perimti prezidento įgaliojimus iš Jacques’o Chiraco (Žako Širako).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.